Praline raw vegan – dulciuri „zero regrete” – portia de hrana vie de la CSID

Exista si deserturi delicioase, care nu lasa in urma lor nici semne asupra siluetei si nici traditionalele regrete de dupa ceva dulce. In plus, contin doar ingrediente naturale, neprocesate termic, pline de antioxidanti, cu grasimi bune, proteine vegetale, sunt gata in cateva minute si nu costa mult.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Praline raw vegan - dulciuri
Portia de hrana vie de la CSID: Praline "zero regrete"

Exista si deserturi delicioase, care nu lasa in urma lor nici semne asupra siluetei si nici traditionalele regrete de dupa ceva dulce.In plus, contin doar ingrediente naturale, neprocesate termic, pline de antioxidanti, cu grasimi bune, proteine vegetale si sunt gata in cateva minute. Detalii?

Reteta bomboane de ciocolata raw vegan

Ingrediente bomboane de ciocolata raw vegan

• 1 avocado copt
• 2 linguri de cacao
• 3 linguri de miere
• 1 lingura ulei de cocos in stare solida
• 2 linguri de cacao pentru a tavali bomboanele

Mod de preparare bomboane de ciocolata raw vegan:

Avocado se curata, se taie in bucatele, se adauga in robotul de bucatarie alaturi de toate ingredientele si se mixeaza un minut pana devin o crema. Se gusta si in functie de preferinte se mai poate indulci sau adauga cacao ori pudra de vanilie.

Reteta bomboane din cocos raw vegan

Ingrediente bomboane din cocos raw vegan

• 100 g caju crud
• 100 g fulgi de cocos
• 3 linguri miere
• 1 lingura ulei de cocos in stare solida
• 3 linguri de cocos pentru a tavali bomboanele

Mod de preparare bomboane din cocos raw vegan:

Cajuul se macina fin si se amesteca cu fulgii de cocos, miere si uleiul de cocos. Trebuie sa rezulte o compozitie legata, care poate fi modelata. In functie de cum a iesit se mai pot adauga fulgi de cocos sau caju. De asemenea, se mai poate indulci.
Mod de asamblare
In aceasta etapa, migala si imaginatia isi vor spune cuvantul. Puteti modela bomboanele in diverse moduri, spre exemplu, faceti o inima din compozitia cu cocos, iar apoi cu o lingurita o inveliti in crema de ciocolata si o tavaliti prin cacao.
Puteti face si rulouri din cele 2 compozitii. In mijlocul bomboanei se pot pune diverse bucatele din fructe uscate: caise, macese, ananas sau migdale, nuca etc.
Pentru decorare se pot folosi boabe de cacao maruntite, stafide, macese deshidratate etc. sau puteti folosi o pompa pentru ornat prajituri. Bomboanele trebuie tinute la frigider pana le serviti.
Observatii:
Din cantitatile de mai sus vor iesi aproximativ 30 de praline precum cele din imagini
Timp de preparare: 10 minute
Timp de decorare: in functie de imaginatia si rapiditatea fiecaruia
Crema de ciocolata va fi mai greu de modelat, insa o data ce tavaliti bomboanele prin cacao acestea vor fi „stabile”.
Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Reteta tiramisu cu grasimi putine
Reteta tiramisu cu grasimi putine
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”