Praline „zero regrete” – portia de hrana vie de la CSID

Exista si deserturi delicioase, care nu lasa in urma lor nici semne asupra siluetei si nici traditionalele regrete de dupa ceva dulce. In plus, contin doar ingrediente naturale, neprocesate termic, pline de antioxidanti, cu grasimi bune, proteine vegetale, sunt gata in cateva minute si nu costa mult.
Praline „zero regrete” – portia de hrana vie de la CSID
Portia de hrana vie de la CSID: Praline "zero regrete"
Exista si deserturi delicioase, care nu lasa in urma lor nici semne asupra siluetei si nici traditionalele regrete de dupa ceva dulce.

In plus, contin doar ingrediente naturale, neprocesate termic, pline de antioxidanti, cu grasimi bune, proteine vegetale si sunt gata in cateva minute. Detalii?

Ingrediente bomboane de ciocolata

• 1 avocado copt
• 2 linguri de cacao
• 3 linguri de miere
• 1 lingura ulei de cocos in stare solida
• 2 linguri de cacao pentru a tavali bomboanele



Mod de preparare:
Avocado se curata, se taie in bucatele, se adauga in robotul de bucatarie alaturi de toate ingredientele si se mixeaza un minut pana devin o crema. Se gusta si in functie de preferinte se mai poate indulci sau adauga cacao ori pudra de vanilie.

Ingrediente bomboane din cocos
• 100 g caju crud
• 100 g fulgi de cocos
• 3 linguri miere
• 1 lingura ulei de cocos in stare solida
• 3 linguri de cocos pentru a tavali bomboanele



Mod de preparare:
Cajuul se macina fin si se amesteca cu fulgii de cocos, miere si uleiul de cocos. Trebuie sa rezulte o compozitie legata, care poate fi modelata. In functie de cum a iesit se mai pot adauga fulgi de cocos sau caju. De asemenea, se mai poate indulci.

Mod de asamblare
In aceasta etapa, migala si imaginatia isi vor spune cuvantul. Puteti modela bomboanele in diverse moduri, spre exemplu, faceti o inima din compozitia cu cocos, iar apoi cu o lingurita o inveliti in crema de ciocolata si o tavaliti prin cacao.
Puteti face si rulouri din cele 2 compozitii. In mijlocul bomboanei se pot pune diverse bucatele din fructe uscate: caise, macese, ananas sau migdale, nuca etc.
Pentru decorare se pot folosi boabe de cacao maruntite, stafide, macese deshidratate etc. sau puteti folosi o pompa pentru ornat prajituri. Bomboanele trebuie tinute la frigider pana le serviti.

Note:
Din cantitatile de mai sus vor iesi aproximativ 30 de praline precum cele din imagini
Timp de preparare: 10 minute
Timp de decorare: in functie de imaginatia si rapiditatea fiecaruia
Crema de ciocolata va fi mai greu de modelat, insa o data ce tavaliti bomboanele prin cacao acestea vor fi „stabile”.

Tiramisu cu grasimi putine
Tiramisu cu grasimi putine
Recomandări: