Prăjitură glazurată, în formă de inimă, de Ziua Îndrăgostiţilor

Prăjitura glazurată cu ciocolată, în formă de inimă, este un desert perfect de Ziua Îndrăgostiţilor, putând fi servită împreună cu un pahar cu vin, alături de persoana iubită.
Prăjitură glazurată, în formă de inimă, de Ziua Îndrăgostiţilor

Prăjitura glazurată cu ciocolată, în formă de inimă, este un desert perfect de Ziua Îndrăgostiţilor, putând fi servită împreună cu un pahar cu vin, alături de persoana iubită.

Ingrediente pentru două porţii

Blat

  • 100 g unt moale
  • 100 g zahăr pudră
  • 4 ouă
  • 80 g făină
  • 30 g cacao

Glazura

  • 50 g unt
  • 50 g ciocolată menaj, cu 72% cacao
  • 20 g cacao
  • 250 g zahăr pudră boabe de merişor, pentru decor

Mod de preparare:

Blatul

Amestecaţi untul cu zahărul, până obţineţi o cremă omogenă. Bateţi ouăle, separat, într-un bol, apoi adăugaţi-le în crema de unt.

Turnaţi făina şi 30 de grame de cacao, apoi amestecaţi până ce crema devine omogenă.

Turnaţi crema într-o tavă de copt în formă de inimă, tapetată cu hârtie de copt, şi coaceţi în cuptor, la temperatura de 180° C, timp de 40 de minute. După ce s-a copt, scoateţi prăjitura din cuptor şi lăsaţi-o să se răcească pe un grătar.

Glazura

Într-un vas, topiţi untul şi ciocolata la foc mic, adăugaţi cacaua, apoi zahărul, turnând apă călduţă, până ce glazura capătă o consistenţă mai groasă. După ce prăjitura s-a răcit, îmbrăcaţi-o în glazură şi decoraţi prăjitura cu boabe de merişor pe margine.