Prăjitură de Crăciun cu scorţişoară

Prăjitura de Crăciun cu scorţişoară este grozavă pentru sărbătorile de iarnă, dar poate fi consumată şi cu alte ocazii festive.
24.12.2015
Prăjitură de Crăciun cu scorţişoară

Prăjitura de Crăciun cu scorţişoară este grozavă pentru sărbătorile de iarnă, dar poate fi consumată şi cu alte ocazii festive.

Ingrediente:

180 g zahăr

75 g unt

2 ouă

200 ml lapte

2 căni de făină cernută

2 linguriţe de praf de copt

o linguriţă de scorţişoară pudră

o linguriţă de nucşoară

o linguriţă de zahăr amestecat cu scorţişoară

Mod de preparare:

Amestecaţi zahărul cu untul, apoi bateţi bine amestecul, până se topeşte zahărul şi crema capătă o culoare gălbuie.

Adăugaţi ouăle, laptele, făina, praful de copt, scorţişoara şi nucşoara, apoi bateţi bine amestecul, până la omogenizarea ingredientelor.

Turnaţi amestecul într-o formă cu diametrul de 20 de centimentri, antiaderentă, unsă cu unt, apoi coaceţi prăjitura la temperatura de 180ºC, până ce marginile încep să se desprindă de vas.

Presăraţi prăjitura cu zahărul amestecat cu scorţişoară, apoi lăsaţi 5 minute la cuptor, pentru glazurare.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru
Paula Rotaru
Senior Editor, [email protected] S-a alăturat echipei Ce se întâmplă, Doctore? în anul 2013. În timp, CSID a devenit a doua sa familie, care cuprinde o mână de oameni pasionați de scris și preocupați ... citește mai mult
Recomandare video
Acneea juvenilă: cum se îngrijește corect pielea cu acnee