Prăjitură de Crăciun cu scorţişoară

Prăjitura de Crăciun cu scorţişoară este grozavă pentru sărbătorile de iarnă, dar poate fi consumată şi cu alte ocazii festive.
Prăjitură de Crăciun cu scorţişoară

Prăjitura de Crăciun cu scorţişoară este grozavă pentru sărbătorile de iarnă, dar poate fi consumată şi cu alte ocazii festive.

Ingrediente:

180 g zahăr

75 g unt

2 ouă

200 ml lapte

2 căni de făină cernută

2 linguriţe de praf de copt

o linguriţă de scorţişoară pudră

o linguriţă de nucşoară

o linguriţă de zahăr amestecat cu scorţişoară

Mod de preparare:

Amestecaţi zahărul cu untul, apoi bateţi bine amestecul, până se topeşte zahărul şi crema capătă o culoare gălbuie.

Adăugaţi ouăle, laptele, făina, praful de copt, scorţişoara şi nucşoara, apoi bateţi bine amestecul, până la omogenizarea ingredientelor.

Turnaţi amestecul într-o formă cu diametrul de 20 de centimentri, antiaderentă, unsă cu unt, apoi coaceţi prăjitura la temperatura de 180ºC, până ce marginile încep să se desprindă de vas.

Presăraţi prăjitura cu zahărul amestecat cu scorţişoară, apoi lăsaţi 5 minute la cuptor, pentru glazurare.

Paula Rotaru
Paula Rotaru
A debutat în presa de sănătate în anul 2011, în redacția Farmacia Ta. Doi ani mai târziu intră în echipa Ce se întâmplă, Doctore?, alături de care este și astăzi. A scris peste 5.000 de articole în acest timp. Ține legătura cu medici din toate specialitățile și vă aduce zilnic ... citește mai mult
Cel mai nou articol Video:
Armando Lungu: despre vegetarianism și activitatea fizică