Prăjitură cu mere, nuci, fulgi de migdale şi topping de caramel

Pentru ca marul este fructul-vedeta al sezonului, va oferim o noua abordare a clasicei placinte cu mere: prajitura-surpriza!
  • Publicat:
Prăjitură cu mere, nuci, fulgi de migdale şi topping de caramel

Vremea atipica a acestui ianuarie posomorat insista sa ne restranga optiunile de petrecere a timpului liber.

La sfarsit de saptamana ne-am obisnuit sa avem cate ceva dulce si bun pe masa, asa ca iata o reteta nemaipomenita de prajitura!

Si pentru ca marul este fructul-vedeta al sezonului, va oferim o noua abordare a clasicei placinte cu mere: prajitura-surpriza!

Ingrediente:

250 g faina
150 g zahar tos
3 galbenusuri
250 g unt
1 pachet praf de copt stins cu zeama de lamaie
2,5 kg mere
200 g miez de nuca macinat
2 linguri de stafide
2 pachete zahar vanilat
50 ml rom/whiskey/coniac (40% alcool)
50 g fulgi migdale, topping de caramel (optional)

Mod de preparare:

Se amesteca faina cu untul la temperatura camerei, praful de copt si zaharul, se adauga galbenusurile de ou usor batute. Daca aluatul este prea solid, putem adauga un pic de lapte. Punem aluatul in folie alimentara 30 minute la pastrare in frigider. Merele curatate de coaja se dau prin razatoare, se incorporeaza in aluat, impreuna cu nucile si stafidele. Se toarna compozitia intr-un vas de sticla termorezistenta tapetat. Coaceti pana la 10 minute la 180 grade Celsius, apoi se reduce temperatura la 160 grade Celsius si se coace inca aproximativ 35 minute. Se scoate pe un platou incalzit in prealabil. Se decoreaza cu topping de caramel si fulgi de migdale.
Tips: In loc de topping si fulgi de migdale, puteti sa flambati romul cand serviti! Flacarile dansante vor transforma prajitura intr-o surpriza deosebita pentru cei dragi! Cu siguranta, o portie pentru fiecare membru al familiei nu va fi de ajuns!

Sursa: KolibaMilk

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”