Prăjitură cu compot de afine

reteta prajitura cu compot de afine reteta
  • Publicat:
Prăjitură cu compot de afine

Ingrediente pentru 4 persoane: un pahar mare cu afine decongelate, 4 foi de gelatină, 300 g smântână, 50 g zahăr, un pachet vanilie, o lingură lichior, sucul unei jumătăţi de lămâie.


Mod de preparare: Afinele din compot se scurg într-o strecurătoare. Gelatina se adaugă în apă rece. În acest timp, se pun pe foc 5 linguri de suc de afine, smântâna, 50 g de zahăr şi vanilia. Se lasă apoi la răcit. Se adaugă gelatina. Se aleg 4 forme, apoi se adaugă amestecul cu gelatină şi afine întregi. Se lasă la frigider 4 ore. Jumătate din cantitatea de afine se pune într-un bol şi se mixează cu 100 ml de suc de afine, o lingură de zahăr, lichior şi suc de lămâie. Acest mix se adaugă cu un pistol de prăjituri peste formele preparate deja cu gelatină. La final, se pune suc de afine.

Pont: Compotul de afine se face, ideal, la sfârşitul lunii iulie. La acea vreme, preţul afinelor e cel mai scăzut. Afinele se pun în borcane, apoi se toarnă peste ele o lingură cu vârf de zahăr nerafinat sau melasă. Regula este o lingură cu vârf de zahăr la 750 ml de apă. Se pune capacul şi borcanele se fierb într-un recipient plin cu apă, timp de 30 de minute. 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân