Plăcintuță cu căpșuni – desertul ideal pentru toată familia

Casa în care miroase a plăcinte este una în care se trăiește bine. Iată o rețetă de plăcinte cu căpșuni.
  • Publicat:
Plăcintuță cu căpșuni – desertul ideal pentru toată familia
Cea mai delicioasă plăcintă cu căoșuni - rețetă testată. Foto: Mădălina Drăgoi

Ce bucurie mai mare decât apariția căpșunilor în piețe? Ei bine știm una. Apariția cireșelor de mai. Dar până atunci, cu mic, cu mare ne bucurăm din plin de căpșuni sub toate formele lor. Chiar și în deserturi, aroma acestor fructe este de neînlocuit… Am testat o rețetă de plăcintă cu căpșuni, super delicioasă. Perfectă atât pentru prânz, mic dejun alături de un pahar de iaurt sau pentru un picnic. Iată cât de simplu se poate face. 

Mare atenție, această rețetă de plăcintuță cu căpșuni este atât de bună… Încât va rămâne pe papilele gustative până la primăvara viitoare. Sau până când găsiți iar căpșuni bune în piață. De altfel, puteți folosi și alte fructe de sezon. Atenție și la fructele ofilite pe care nu le mai dorește nimeni să le mănânce ca atare. Se pot transforma într-o plăcintă de toată frumusețea.

Ce ingrediente sunt necesare pentru rețeta de plăcintuță cu căpșuni?

Atunci când mergeți la piață, adăugați pe lista de cumpărături și făină albă, unt, căpșuni, oțet de mere, ou, zahăr, nucă de cocos.

Ușor de făcut, plăcintuța cu căpșuni, cucerește toată familia. Foto: Mădălina Drăgoi

Rețetă de plăcintuță cu căpșuni

 Ingrediente aluat:

  • 260 g făină albă
  • 170 g unt foarte rece, tăiat în cubuleţe
  • un praf de sare
  • 2 linguri de zahăr
  • 60 ml de apă rece
  • o lingură de oţet de mere
  • ou bătut pentru uns aluat

Ingrediente umplutură:

  • 600 grame căpșuni
  • Zahăr – opțional
  • O lingură – nuci măcinate, nucă de cocos griş,

Mod de preparare:
Într-un castron se mixează făina albă, sarea şi zahărul. Apoi cu ajutorul vârfului degetelor se frământă cu untul până se devine nisipos. Peste se pun  apă şi oţetul de mere. Aluatul format se păstrează la frigider minimum o jumătate de oră. Se întinde direct pe hârtia de copt. Aluatul se poate unge cu ou. Se pun la cuptor la foc mic – mediu. Poftă bună!

Mod de preparare umplutură:
Căpşunile se tăie în felii şi se scurg bine. Dacă simțiți nevoia se poate adăuga o lingură de zahăr. Pentru consistență adăugați în fructe și lingură de fulgi de cocos sau chiar griș.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”
Recomandări: