Pişcoturi „Degete de vrăjitoare” pentru Halloween

Pişcoturile "Degete de vrăjitoare" reprezintă o soluţie delicioasă, amuzantă şi uşor de preparat care vă ajută să sărbătoriţi într-o manieră insolită Halloweenul din acest an.
  • Publicat:
Pişcoturi

Pişcoturile „Degete de vrăjitoare” reprezintă o soluţie delicioasă, amuzantă şi uşor de preparat care vă ajută să sărbătoriţi într-o manieră insolită Halloweenul din acest an.

Ingrediente – pentru 30 de pişcoturi

225 grame de unt
125 grame de zahăr pudră
1 ou
1 linguriţă de esenţă de vanilie
1 linguriţă de esenţă de migdale
350 grame de făină
1 lingură de praf de copt
1 linguriţă de sare (după gust)
100 grame de migdale întregi
dulceaţă de zmeură (sau jeleu de stafide)

Mod de preparare:

1) Puneţi untul, zahărul pudră, oul şi esenţele de vanilie şi migdale într-un bol şi amestecaţi cu un tel electric. Adăugaţi sare şi praf de copt, apoi presăraţi făină, treptat, continuând să amestecaţi. Frământaţi coca până devine omogenă, acoperiţi-o cu folie alimentară şi lăsaţi-o la frigider timp de 20-30 de minute.

2) Încălziţi cuptorul la 160 de grade Celsius. Ungeţi uşor tava de copt.

3) Scoateţi coca din frigider. Depuneţi conţinutul unei linguri de cocă pe hârtie de copt. Cu ajutorul hârtiei de copt, rulaţi acea cantitate de cocă, pentru a-i da forma unui deget subţire. Turtiţi puţin fiecare „deget” de cocă la nivelul conexiunilor dintre falange şi faceţi câteva crestături pentru a imita pliurile pielii. Apăsând uşor, depuneţi o migdală întreagă la extremitatea „degetului”, pentru a da impresia unei unghii lunguieţe. Repetaţi procedul până terminaţi toată coca. Depuneţi „degetele” astfel formate pe hârtia de copt.

4) Coaceţi între 20 şi 25 de minute, până când pişcoturile capătă o culoare uşor aurie.

5) Extrageţi cu delicateţe migdalele încrustate din fiecare pişcot. Întindeţi jeleu (sau dulceaţă) în locul „unghiei” şi puneţi din nou migdalele în acel loc, apăsând uşor, pentru ca gelul (sau dulceaţa) să iasă puţin afară, pe marginile migdalelor.

Sursa: Mediafax

FOTO: choosingraw.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”