Pere fierte în vin roşu – o reţetă de Irina Mohora

O reteta light ce poate inlocui in prajitura cu ciocolata sau cozonacul traditional de sarbatori, pe care le putem lasa pentru a doua zi.
26.12.2014
Pere fierte în vin roşu - o reţetă de Irina Mohora

Bucataria romaneasca pe cat este de gustoasa pe atat este de grasa.  Mie imi plac la nebunie mancarurile traditionale de sarbatori chiar daca sunt grele, nu ma abtin  de la nimic: toba, caltabos, sarmale cu mamaliguta si smantana si carnati.

Evident ca la sfarsitul unei astfel de mese sunt full si nu mai pot manca nimic dar parca ar merge ceva dulce casa inchei festinul. Asa ca urmatoare reteta este light si poate inlocui in acea seara prajitura cu ciocolata sau cozonacul, pe care le putem lasa pentru a doua zi.

Ingrediente:

4 pere tari (neaparat sa aiba codita)
2 sticle de vin demisec (fiecare sticla de 750 ml)
frisca vanilata la tub
4 batoane de scortisoara
cuisoare
zahar brun
portocala

Mod de preparare

Se fiebe vinul impreuna cu batoanele de scortisoara, cuisoare,  zahar si portocala taiata bucatele (cu tot cu coaja).

Perele se curata de coaja dar cu atentie sa nu le rupem codita. Se intoduc in vin si se mai lasa la fiert inca 20 de min.

Se lasa la racit in acel vin si dupa racire se servesc cu frisca.

Cheese cake la rece
Cheese cake la rece
Recomandare video
Cârnați la grătar cu legume și porumb copt
Recomandări: