Negresă de post

Aceasta reţetă a fost gătită în cadrul evenimentului de cooking caritabil organizat la Palatul Elisabeta de Electrolux şi A.S.R. Principesa Margareta, cu sprijinul a patru bloggeri.
  • Publicat:
Negresă de post

Ingrediente pentru 10 porţii:

600 ml de apă
600 grame de zahăr
300 ml de ulei
8 linguri de gem de casă
6 linguri de cacao
2 linguriţe de praf de copt
580 grame de făină
200 grame de fructe uscate
200 grame de nuci

Mod de preparare:

  • 1. Se amestecă apa cu zahărul şi uleiul.
  • 2.Făina se amestecă cu cacao şi praful de copt şi se adaugă peste amestecul lichid. Se amestecă bine cu mixerul, ca să nu facă cocoloaşe, apoi se adaugă gemul şi se amestecă în continuare.
  • 3. Se pisează nucile şi se adaugă în compoziţie, alături de fructele uscate.
  • 4. Se omogenizează compoziţia şi se toarnă aluatul într-o tavă tapetată în prealabil cu foaie de copt.
  • 5. Se introduce în cuptorul setat la 200˚C şi se coace timp de 35 de minute.
  • 6. După ce s-a copt, se lasă să se răcească. După ce s-a răcit complet, se porţionează.

Aceasta reţetă a fost gătită în cadrul evenimentului de cooking caritabil organizat la Palatul Elisabeta de Electrolux şi A.S.R. Principesa Margareta, cu sprijinul a patru bloggeri. Asistaţi de A.S.R. Principesa Margareta, aceştia au pregătit mâncăruri pentru bătrânii singuri, beneficiari ai programului „Niciodată Singur”, derulat de Fundaţia Principesa Margareta a României (www.fpmr.ro).
Cei patru bloggeri participanţi au fost Ariel Constantinof (www.arielu.ro), Cătălina Zaharescu-Tiensuu (www.kissthecook.ro), Andreea Pietroşel (www.pietricel.ro) şi Cristina Tohănean (www.cookubau.ro). Pentru a participa la acest cooking, ei au luat parte la o competiţie culinară, în care şi-au demonstrat măiestria în bucătărie, pregătind o masă de sărbătoare pentru bătrânii singuri.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân