Mousse de lămâie cu sos de zmeură

Mousse de lamaie cu sos de zmeura, un desert usor si racoritor, potrivit dupa o masa satioasa.
Mousse de lămâie cu sos de zmeură

Mousse de lamaie cu sos de zmeura, un desert usor si racoritor, potrivit dupa o masa satioasa.

Ingrediente (6 – 8 portii):

1,2 litri de lapte
1 pastaie de vanilie
2 oua intregi
4 galbenusuri
100 g zahar
Coaja de la o lamaie
1 lingura esenta de lamaie
6-8 forme mici pentru soufflé sau cupe mici
Putin unt moale pentru ungere
Sos de zmeura
400 g zmeura congelata
50 g zahar
1 lingura de suc de lamaie

Mod de preparare

1. Pune laptele intr-o cratita, taie pastaia de vanilie pe lungime si adauga semintele in lapte. Lasa sa fiarba, cu grija pentru a nu da in foc (seteaza o temperatura mai scazuta cand observi ca se umfla laptele) si apoi lasa amestecul sa se linisteasca 10 minute.

2. Intre timp, amesteca bine ouale, galbenusurile, coaja de lamaie si esenta de lamaie.

3. Unge formele de soufflé sau cupele cu unt.

4. Scoate pastaia de vanilie din lapte si toarna in lapte amestecul de oua batute.

5. Umple vasele cu amestecul obtinut.

6. Lasa crema de lamaie in cuptor, la 90ºC timp de 35 de minute (functia Abur 50% si caldura) – amestecul trebuie sa arate ca o spuma. Lasa sa se raceasca timp de cel putin 3 ore.

7. Pentru a face sosul, redu zmeura, zaharul si sucul de lamaie intr-un piure, cu mixerul, strecoara-l si pastreaza-l la rece pana in momentul servirii.

8. Scoate cu grija mousse-ul trecand usor cu lama cutitului de jur imprejurul vasului si rastoarna pe platouri. Inainte de servire, toarna sosul si orneaza cu o bucata de lamaie sau niste fructe de padure.
 

Sursa: Electrolux

Cupcakes pentru masa de Paşte
Cupcakes pentru masa de Paşte
Cel mai nou articol Video:
Dr. Cristina Tănase Damian: despre prezența tatălui la naștere