La pas prin lume, de Halloween. Cum să pregătești cele mai bune cornulețe cu dovleac

Află cum se sărbătorește Halloween-ul în lume, și în special în România, și lasă-te inspirat de o rețetă delicioasă cu dovleac, de care să se bucure întreaga familie.
  • Publicat:
La pas prin lume, de Halloween. Cum să pregătești cele mai bune cornulețe cu dovleac

Luna octombrie marchează în calendar Halloween-ul, o tradiție sărbătorită în întreaga lume, dar în diferite moduri. Costumele înfricoșătoare, decorațiunile tematice, prezența dovlecilor atât ca decor, cât și în diferite rețete sunt doar câteva dintre elementele care gravitează în jurul acestei sărbători. Află cum se sărbătorește Halloween-ul în lume, și în special în România, și lasă-te inspirat de o rețetă delicioasă cu dovleac, de care să se bucure întreaga familie.

Irlanda și Scoția: Samhain

Festivalul Samhain este, de fapt, originalul Halloween și marchează pregătirea locuitorilor pentru sezonul rece. Mai exact, își întorc turmele de la păscut de pe pășunile de vară, iar cu ocazia sărbătorii sarcifică vitele pentru a găti preparatele pentru această sărbătoare. Se crede că odată cu tranziția dintre vară-iarnă are loc și tranziția dintre lumea celor vii și morți.

Așadar, pentru o seară, sufletele celor morți și spiritele lor trec cu ușurință în această lume. Pentru a se ascunde de spiritele rele, locuitorii se deghizează cu diferite costume înspăimântătoare, iar mai apoi trec din casă-n casă recitând poezii în schimbul mâncării. Sufletele celor trecuți în neființă sunt onorate prin ospăț și prezența focurilor.

Japonia: Parada de Halloween Kawasaki

În general, Halloween-ul este pentru copii, dar în Japonia, această tradiție este sărbătorită de adulți. Nu se pleacă la colindat, dar se dau petreceri tematice în care oamenii trebuie să se costumeze. Cel mai prestigios eveniment din Japonia este Parada Kawasaki, în care sunt prezentate undeva la 4.000 de costume. Nu-ți imagina că poți îmbrăca orice. Există anumite standarde, iar participanții trebuie să le pregătească cu cel puțin două luni înainte pentru a participa la festivitate.

Italia: Ognissanti

În Italia, Halloween-ul este sărbătorit alături de tradiționalul festival „Ognissanti”, care se traduce ca „Ziua tuturor sfinților”. În general, festivitatea are loc în perioada 1-2 noiembrie, dar locuitorii Italiei încep să o sărbătorească cu una-două zile în avans. Această sărbătoare presupune decorarea cimitirelor cu crizanteme de toamnă pentru a marca vizita sufletelor decedate la rudele încă aflate în viață.

Mexic: Dia de los muertos (Ziua Morților)

În Mexic, Halloween-ul este o tradiție plină de culoare și costume care marchează moartea membrilor familiei. Potrivit legendei, pe 1 și 2 noiembrie, spiritele celor morți se întorc la familiile lor, care îi întâmpină cu flori, festivaluri, dulciuri și decorațiuni cu scheleți și cranii. Deși imaginea morții este prezentă pretutindeni este important să înțelegem că nu este o sărbătoare nici tristă, nici înfricoșătoare, ci o sărbătoare care celebrează viața, trecutul și prezentul.

Guatemala: Festivalul zmeelor

În fiecare an, locuitorii din Santiago Sacatepéquez și Sumpango sărbătoresc Halloween-ul prin Festivalul Zmeelor, pentru a onora moartea. Aceștia ridică zmee colorate de mari dimensiuni chiar deasupra cimitirelor.

Halloween-ul în România

În România, această sărbătoare a devenit din ce în ce mai populară. Foarte mulți străini vin în zona Transilvaniei pentru a celebra ziua de 31 octombrie, purtând costume înfricoșătoare și participând la scene tematice care gravitează în jurul personajului „Dracula”. Cele mai multe petreceri se țin la Castelul Bran, loc în care oamenii aduc usturoi ca formă de protecție. De cele mai multe ori, locuitorii aleg să se deghizeze în vampiri.

Rețetă de rulouri cu dovleac, ideală pentru masa de Halloween

Dacă ai decis că anul acesta vrei să participi la sărbătoarea de Halloween, iată o rețetă delicioasă care să încânte papilele gustative ale prietenilor și familiei.

INGREDIENTE RULOURI CU DOVLEAC

Pentru aluat:

Cum să pregătești cele mai bune cornulețe cu dovleac
Cum să pregătești cele mai bune cornulețe cu dovleac

Pentru umplutură:

  • 1 lingură scorțișoară măcinată
  • ½ lingură ghimbir măcinat
  • 1 lingură nucșoară măcinată
  • 1 cană piure de dovleac

Pentru glazură:

  • 200g cremă de brânză
  • 150g zahăr pudră
  • 200g unt
  • ½ linguriță de sare
  • 50ml lapte rece
Rulouri cu dovleac
Rulouri cu dovleac

Mod de preparare rulouri cu dovleac

PAȘI:

  • Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță și o lăsăsm să se activeze 5-10 minute, apoi adăugăm amestecul în făină
  • Într-o cratiță mare amestecăm laptele, uleiul vegetal și zahărul granulat și încălzim la foc mic pentru aproximativ 5 minute.
  • Luăm cratița de pe foc și lăsăm amestecul să se răcească până devine călduț.
  • Adăugăm amestecul de drojdie și făina și amestecăm până se combină perfect.
  • După ce aluatul devine omogen, îl acoperim și îl lăsăm la crescut pentru aproximativ o oră.
  • Așezăm aluatul pe o suprafață făinoasă și îl întindem în formă dreptunghiulară.
  • Pentru umplutură, ungem aluatul cu untul topit, apoi cu piureul de dovleac și presărăm uniform pe întreaga suprafață scorțișoara, ghimbirul și nucșoara.
  • Rulăm aluatul și îl divizăm în bucăți egale pe care le așezăm una lângă alta într-o tavă rotundă acoperită cu hârtie de copt și lăsăm la odihnă alte 20 de minute înainte de coacere.
  • Între timp pregătim glazura amestecând cremă de brânză, zahăr pudră, lapte, unt și sare în vasul unui mixer până ce crema devine pufoasă. După ce glazura este gata, o lăsăm la frigider până ce rulourile se vor răci.
  • Preîncălzim cuptorul la 190°C și lăsăm rulourile aproximativ 15-18 minute.
  • După coacere și răcire, adăugăm glazura uniform pe întreaga suprafață folosind o lingură. Poftă bună!
Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân