Iuliana Tudor, desertul delicios moştenit de la bunica ei. Este ideal pentru Sărbători

Iuliana Tudor a dezvăluit o reţetă ideală de Sărbători pe care a moştenit-o de la bunica ei.
  • Publicat:
Iuliana Tudor, desertul delicios moştenit de la bunica ei. Este ideal pentru Sărbători
Iuliana Tudor, desertul delicios moştenit de la bunica ei. Este ideal pentru Sărbători

Încă puţin şi ne lovim de febra Sărbătorilor. Nu doar goana după cadouri ne va da dureri de cap, ci şi goana după noi preparate delicioase cu ajutorul cărora să-i impresionăm pe cei din jur  va deveni o reală preocupare. Multe dintre femei optează pentru preparatele moderne, fie că vorbim de feluri principale sau deserturi, în timp ce altele aleg varianta clasică, tradiţională.

Cu această ocazie, Iuliana Tudor ne dezvîluie desertul casei, o reţetă moştenită de la bunica ei şi preparată de mama sa, de Sărbători. Vedeta petrece întotdeauna sărbătorile acasă, iar de această dată ne dezvăluie reţeta prăjiturii care se găseşte întotdeauna pe masa familiei sale de Sărbători.

Ingrediente şi mod de preparare: ½ cană de zahăr care se pune la ars pe foc mic într-o cratiţă până se face maro la culoare. Se stinge apoi cu o cană de apă şi se lasă la rece. Separat, se freacă un ou cu ½ cană zahăr peste care se adaugă ½ cană de ulei, cu mişcări uşoare, să nu se taie, 1 lingură bicarbonat stins şi ½ linguriţă amoniac. Făină- cât cuprinde- de aici ar trebui să iasă 4 foi de prăjitură care se coc pe fundul tăvii, până se rumenesc pe margine.

Pentru cremă aveţi nevoie de: un pachet de unt care se freacă (după ce se scurge apa din el), cu 100 g zahăr pudră şi se lasă de o parte. Apoi, jumătate de l de lapte cu 3 lg făină se amestică într-o cratiţă la foc mic până capătă consistenţa unei ciulama. Când s-a răcit se amestecă cu crema de unt.

Când aveţi totul gata şi rece,  se pregăteşte prăjitura: se pune o foaie de prăjitură, un  strat de cremă, un strat de gem de prune şi presărăm nucă, apoi iar un strat de prăjitură, unul de cremă şi apoi gem şi tot aşa. Prăjitura se pune al presat până a doua zi, să se întrepătrundă toate componentele.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân