Îngheţată cu lămâie şi ghimbir

Am descoperit îngheţata cu lămâie şi ghimbir, care poate fi preparată fără să fie necesară o maşină de îngheţată.
  • Publicat:
Îngheţată cu lămâie şi ghimbir
Nu putem să nu împărtăşim cu tine o reţetă absolut delicioasă şi răcoritoare de îngheţată, mai ales că nu necesită prea mult efort atunci când vine vorba de prepararea ei. Tot în cartea de bucate a lui Rose Levy Beranbaum am descoperit îngheţata cu lămâie şi ghimbir, care poate fi preparată fără să fie necesară o maşină de îngheţată. În plus, este extrem de sănptoasă şi poate fi ţinută în congelator până la patru săptămâni. Aşadar, serveşti la cupă sau la cornet?

INGREDIENTE PENTRU 16 CUPE

  • 2 albuşuri de ou
  • 1/4 linguriţă de cremă de tartar
  • 54g ghimbir ras
  • 150g zahăr fin
  • 1/4 linguriţă coajă de lămâie
  • 6 linguriţe de suc proaspăt de lămâie
  • 118ml smântână de gătit
  • 54g iaurt grecesc

MOD DE PREPARARE

Timp de 30 de minute, până la 1 oră lasă albuşurile de ouă şi crema de tartar într-un bol la mixat. Acoperă bolul, apoi într-un altul amestecă ghimbirul cu zahărul.
 
Într-o tigaie de dimensiune medie, cu ajutorul unei spatule de silicon, amestecă zahărul cu ghimbirul, coaja de lămâie şi sucul de lămâie. Continuă să amesteci la foc mediu până când conţinutul începe să fiarbă, apoi lasă focul mic şi amestecă în continuare timp de cinci minute. 
 
Pregăteşte albuşurile de ou şi crema de tartar până când compoziţia creşte. Cu ajutorul unui mixer la viteză mică, adaugă siropul cald pe care l-ai făcut la început peste albuşurile de ou şi măreşte viteza. Mixează timp de 7-10 minute. Transferă compoziţia într-un container şi acoperă îngheţata cu o folie de plastic, apoi las-o la congelator timp de şase ore înainte de servire.
Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Găluşte (gomboţi) cu prune reinventate
Găluşte (gomboţi) cu prune reinventate
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân