Fursecuri crocante din fulgi de ovăz şi măr

Ovăzul este SuperAlimentul reprezentativ pentru familia cerealelor integrale. Aduce beneficii semnificative sănătăţii, se găseşte foarte uşor şi este lesne de integrat oricărui regim alimentar. Savuraţi delicioasele fursecuri din fulgi de ovăz şi măr, un desert uşor de preparat, bogat în virtuţi nutritive.
Fursecuri crocante din fulgi de ovăz şi măr

Ovăzul este SuperAlimentul reprezentativ pentru familia cerealelor integrale. Aduce beneficii semnificative sănătăţii, se găseşte foarte uşor şi este lesne de integrat oricărui regim alimentar. Savuraţi delicioasele fursecuri din fulgi de ovăz şi măr, un desert uşor de preparat, bogat în virtuţi nutritive.

Ingrediente pentru 10 porţii:

• 8 mere mari pentru copt, cu miezul scos şi feliate (a nu se decoji)
• 1 ½ cană de fulgi de ovăz
• ½ cană de zahăr brun
• ¾ cană de miez de nucă mărunţit
• o linguriţă de zahăr
• 2 linguri de unt
• 3 linguri de lapte de soia

Mod de preparare:

Aşezaţi feliile de măr într-o tavă de 33 x 20 cm. Fiind vorba despre o cantitate aproximativă, s-ar putea ca feliile de măr să fie prea multe sau să nu fie de ajuns. Într-un bol separat, amestecaţi toate celelalte ingrediente cu o furculiţă sau robot de bucătărie, iar apoi adăugaţi untul. Turnaţi laptele de soia peste şi amestecaţi. Amestecul nu trebuie să devină neapărat omogen, putând rămâne cocoloaşe. Turnaţi compoziţia peste feliile de măr. Acoperiţi tava cu o folie de aluminiu şi puneţi la cuptor la 180 grade C pentru 45 de minute. Îndepărtaţi folia de aluminiu şi lăsaţi în continuare la copt până când feliile de măr de pe fundul tăvii încep să se topească. Dacă doriţi, puteţi adăuga deasupra iaurt proaspăt sau îngheţat.

Sursă: SuperAlimente Rx (www.curteaveche.ro)

Andreea Chirila

Andreea Chirilă este absolventă a Facultăţii de Filosofie şi a ocupat timp de 8 ani funcţia de editor coodonator al revistei “Ce se întâmplă, doctore?”. De asemenea, Andreea Chirilă s-a ocupat de rubrica de beauty a revistei, prin pictoriale, articole dedicate tendinţelor din make ... citește mai mult

Bomboane cu ovăz şi ghimbir
Bomboane cu ovăz şi ghimbir
Cel mai nou articol Video:
Natalia Pavalachi Pittet, sexolog: Cum discutăm cu copiii și adolescenții despre sex