Desertul dalgona, specific Coreei de Sud. Ai nevoie doar de zahăr

Cea mai intensă scenă din serial implică un desert din Coreea de Sud, desertul dalgona, care a luat cu asalt Internetul, în special platforma TikTok.
  • Publicat:
Desertul dalgona, specific Coreei de Sud. Ai nevoie doar de zahăr
Foto: captură ecran

Dacă nu ai început încă să urmărești cel mai popular serial al momentului, atunci este timpul să o faci. În urma serialului „Squid Game” (n.r.- jocul calamarului), multe persoane au început să joace acele jocuri, dar mai ales să încerce să prepare desertul dalgona. Serialul are în vedere 456 de participanți care trebuie să joace jocurile copilăriei, pe viață și pe moarte, pentru a câștiga premiul de 45.6 miliarde de dolari. Cea mai intensă scenă din serial implică un desert din Coreea de Sud care a luat cu asalt Internetul, în special platforma TikTok.

Ce este desertul dalgona?

Prăjiturile dalgona nu sunt de fapt niște prăjituri. Acesta sunt niște gustări specifice Coreei de Sud care sunt făcute complet din zahăr caramelizat și care au o consistență aerată și cu un aspect similar mierii. De asemenea, acest desert are și o formă pe centru căreia trebuie să îi îndepărtezi marginile și să rămâi strict cu forma pe care desertul tău o are (umbreluță, cerc, stea sau triunghi).

Cum să faci desertul dalgona?

Ai nevoie de un singur ingredient, iar acela este zahărul. Se pune zahărul la încălzit la foc mic până când începe să se topească și să se caramelizeze. Se amestecă în el din când în când, pentru a nu deveni lipicios și pentru a nu se arde. Se adaugă și un praf de bicarbonat de sodiu și se amestecă până se obține o compozție groasă și pufoasă, similară cafelei dalgona.

Se adaugă amestecul pe o foaie de copt în forme rotunde și se folosește o formă pentru prăjituri pe centru. Se poate atașa de un băț și se poate consuma ca acadea.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân