Desert pufos cu glazură de unt şi lămâie

Ingrediente: 500 gr făină, 150 ml lapte călduţ, un cub drojdie proaspătă, 100 gr zahăr, 225 gr unt, 150 gr brânză slabă de vaci, 100 gr merişoare.
  • Publicat:
Desert pufos cu glazură de unt şi lămâie

Ingrediente: 500 gr făină, 150 ml lapte călduţ, un cub drojdie proaspătă, 100 gr zahăr, 225 gr unt, 150 gr brânză slabă de vaci, 100 gr merişoare.

Preparare: se amestecă făina, drojdia, laptele şi o linguriţă de zahăr. Separat, se dau prin mixer  175 gr unt, brânza, merişoarele şi restul de zahăr şi se toarnă peste aluat, amestecând până la omogenizare. Se lasă la crescut o oră apoi se ântinde ân tavă, se decupează şi se bagă la cuptor pentru  15-20 min, la 180 de grade Celsius. Pentru glazură se topeşte restul de unt cu 2-3 lg de  suc de lămâie şi zahăr. Se decorează cu merişoare şi zahăr pudră.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru
Senior Editor - Paula Rotaru
Senior Editor, [email protected] S-a alăturat echipei Ce se întâmplă, Doctore? în anul 2013. În timp, CSID a devenit a doua sa familie, care cuprinde o mână de oameni pasionați de scris și preocupați de starea de bine a românilor. Ține legătura cu medici din toate domeniile și ... citește mai mult
Sufleu de ciocolată topită VIDEO
Sufleu de ciocolată topită VIDEO
Recomandare video
Cancerul colorectal (colon și rect): când se face operația minim invazivă