Desert cu mere şi afine

Ingrediente pentru două porţii: 2 mere proaspete, 2 linguri de apă, 1 mână mică de afine, 25 g păsat de ovăz, 2 linguriţe ulei de măsline extra-virgin, 1 linguriţă de zahăr brun, 25 g stafide aurii, iaurt dietetic şi (opţional) frunze de mentă.
Desert cu mere şi afine

Ingrediente pentru două porţii: 2 mere proaspete, 2 linguri de apă, 1 mână mică de afine, 25 g păsat de ovăz, 2 linguriţe ulei de măsline extra-virgin, 1 linguriţă de zahăr brun, 25 g stafide aurii, iaurt dietetic şi (opţional) frunze de mentă.

Mod de preparare: Decojiţi merele, curăţaţi-le de seminţe şi tăiaţi-le în felii. Puneţi-le într-o cratiţă mică cu apă. Acoperiţi-o şi fierbeţi-le la foc mic până se înmoaie. Adăugaţi trei sferturi din afine şi luaţi cratiţa de pe foc. Lăsaţi totul la răcit.

Între timp, puneţi păsatul de ovăz, uleiul, zahărul şi stafidele într-o tigaie şi căliţi-le, amestecând încontinuu, până se rumeneşte păsatul. Lăsaţi totul la răcit.

Puneţi preparatul pe bază de măr în două cupe şi, cu lingura, adăugaţi deasupra amestecul pe bază de păsat de ovăz. Apoi puneţi iaurtul şi restul afinelor şi decoraţi cu frunze de mentă.

Tags:
Iulia Pocol
Iulia Pocol

De mai bine de o săptămână, scriu şi rescriu acest text. Am înţeles că trebuie să pară profesionist, dar să nu vă sperie.

Sincer, la 20 de ani, nu aş putea spune că experienţa mă recomandă şi nici că sănătatea era interesul meu principal.

Totuşi, nu pot să nu ... citește mai mult

Dovleac la cuptor cu merişoare
Dovleac la cuptor cu merişoare
Cel mai nou articol Video:
Armando Lungu: despre vegetarianism și activitatea fizică