CSÎD a încercat – Spumă de căpşuni – cea mai simplă reţetă

Căpşunile sunt fructe pline de savoare şi vitamine. Mai ales căpşunile de grădină din soiuri româneşti. Pentru după amieze relaxante, faceţi o spumă de căpşuni
CSÎD a încercat – Spumă de căpşuni – cea mai simplă reţetă
CSÎD a încercat - Spumă de căpşuni - cea mai simplă reţetă, foto Mădălina Drăgoi

Cum ar fi fost copilăria celor care au astăzi 30 plus fără celebra spumă de căpşuni? Aproape în fiecare casă în lunile mai dar şi iunie, din când în când, suava aromă de căpşuni ascunsă în consistenta spumă de albuş de ou şi îndulcită discret cu zahăr dădea gust.

În izolare, vrei să ai cât mai des gusturi pe care să îţi ofere confort. Unele de care ţi se face dor, clar au legătură cu copilăria.
Cum luna mai este sinonimă cu căpşuni dar şi primele cireşe, atenţia se concentrează asupra acestor minunate fructe roşii.
Pentru un desert uşor, delicat, fin, rapid, fără coacere, fără făină – alegerea este clar spuma de căpşuni. Aveţi nevoie de un mixer şi de albuşuri,  zahăr, căpşuni coapte.

Spumă de căpşuni – reţetă


Ingrediente:

  • 300 g căpşuni
  • 2 albuşuri
  • 1 lingură de zahăr

Mod de preparare
Albuşurile se bat spumă, ca la bezea. Din când în când se adaugă câte puţin zahăr. Căpşunile – spălate, şi tăiate bucăţele – se pun pe rând. Se mixează mereu cu mixerul. Spuma trebuie consumată cât mai rapid. Se ornează după gust. Poftă bună!

Recomandări: