CSÎD a încercat – Prăjitură ”omletă portugheză”, ideală pentru Revelion. Reţetă fără făină

Un desert rapid şi delicios pentru cei care încă se întreabă ce să pregătească pe ultima sută de metri pentru Anul Nou. Am descoperit acest desert în Portugalia.
  • Publicat:
CSÎD a încercat - Prăjitură ”omletă portugheză”, ideală pentru Revelion. Reţetă fără făină
Reţetă Prăjitură Omletă cu Migdale, foto Marc Vorsatz

Suntem atât de bombardaţi de informaţie încât cu greu putem face faţă tuturor provocărilor cotidiene. Mai ales dacă avem şi copii. Şi dacă mai şi vrem să gătim acasă şi să evităm ingredientele artificiale folosite în comerţ, povestea meniului de Revelion se complică. Însă, ţine tot de noi să o simplificăm şi să o transformăm într-una plăcută. Alături de copil.

Aşadar, nu e uşor să găteşti atunci când ai copil mic, însă devine plăcut dacă îl implici în proces. Evident, copiilor li se explică şi se ţin departe de pericolele din bucătărie şi de momentele în care s-ar putea răni sau accidenta. Aşadar, dacă nu aveţi prea multe idei pentru desertul de Revelion aţi putea încerca prăjitura ”omleta portugheză” a cărei reţetă am învăţat-o la un curs de gătit Mimo în resortul Pine Cliffs Algarve din Portugalia. Portughezii au multe deserturi de bază de ouă. Într-un restaurant tradiţional am mâncat chiar o ruladă de albuş, unsă cu cremă din gălbenuş.

Cooking class Mimo Pine Cliffs

Reţeta de faţă este o ruladă cu migdale, dar copiilor le place să o alinte drept ”omletă cu migdale”. Foto Marc Vorsatz

Reţetă Prăjitură ”Omletă cu Migdale”

Ingrediente:

  • 6 ouă
  • 475 g de zahăr
  • 250 g de migdale măcinate
  • coaja de la 2 lămâi netratate sau bio
  • 6 gălbenuşuri
  • zahăr pudră
  • îngheţată

Mod de preparare:
Cuptorul se preîncălzeşte la 200 de grade.
Ouăle se bat cu 400 de grame de zahăr energic, până când zahărul se topeşte. Apoi se adaugă coaja de lămâie şi migdalele măcinate. Se amestecă din nou foarte bine.
O tavă de copt se tapetează cu hârtie de copt şi se adaugă aluatul. Se coace timp de 15 minute.
Într-o cratiţă mică se face un sirop din apă şi cele 75 de grame de zahăr rămase. Se fierbe. Apoi se strecoară printr-o sită fină. Când s-a răcit la 60 de grade adăugaţi cele 6 gălbenuşuri. Se amestecă uşor şi se pun iar pe foc mixându-se în continuu până când devine cremă.
Revenim la prăjitură. Aceasta se ia din tava de copt se pune pe un prosop de bucătărie curat. Se unge crema. Se rulează uşor. Se mănâncă alături de îngheţată. Se decorează după imaginaţie şi posibilităţi. La cursul de gătit a fost decorată cu piure de mango, biscuiţi cu ciocolată pudră. Poftă bună!

 

Reţetă Prăjitură ”Omletă cu Migdale”, foto Marc Vorsatz

Rulada de migdale portugheza

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”