Clătite cremoase cu afine

Se prepara mai intai clatitele dupa reteta clasica. Ar fi de preferat sa le faceti intr-o tigaie de clatite mai mare, ca sa le puteti impaturi cum trebuie, in asa fel incat si crema si afinele sa aiba loc.
02.04.2015
Clătite cremoase cu afine

Pentru clatite

 2 oua
 1 cana apa minerala
 1 cana faina (si in plus daca e nevoie)
 1 lingurita esenta vanilie
 1/4 lingurita coaja portocala razuita
 1/2 lingurita praf de copt

Pentru umplutura

 300 g ricotta
 2 linguri zahar pudra
 1/4 lingurita coaja portocala razuita
 2 linguri smantana
 1 cana afine proaspete

Mod de preparare:

Se prepara mai intai clatitele dupa reteta clasica. Ar fi de preferat sa le faceti intr-o tigaie de clatite mai mare, ca sa le puteti impaturi cum trebuie, in asa fel incat si crema si afinele sa aiba loc.

Mai intai preparam compozitia pentru clatite. Spargeti ouale si le bateti bine, puneti esenta de vanilie si coaja de portocala, apoi turnati apa minerala si faina amestecata cu praful de copt. In caz ca ati obtinut o compozitie subtire, adaugati si faina pana ce simtiti ca aveti consistenta dorita. Puneti o tigaie de clatite la incins si coaceti clatitele.
Pentru umplutura amestecati ricotta cu smantana, zaharul si coaja de portocala si cand obtineti o compozitie omogena adaugati afinele dar aveti grija sa nu le zdrobiti. Pastrati cateva afine sa decorati.

Va recomandam sa le mancati cand sunt reci, pentru a simti mai bine aromele de portocala si de vanilie si afinele crocante in crema fina.

Aceasta reteta a putut fi savurata la Coftale in Turneul Clatitelor Tefal.

Paula Rotaru
Paula Rotaru
A debutat în presa de sănătate în anul 2011, în redacția Farmacia Ta. Doi ani mai târziu intră în echipa Ce se întâmplă, Doctore?, alături de care este și astăzi. A scris peste 5.000 de articole în acest timp. Ține legătura cu medici din toate specialitățile și vă aduce zilnic ... citește mai mult
Cel mai nou articol Video:
Totul despre bypass gastric, operația care tratează obezitatea