Budincă de ciocolată şi migdale cu cremă de unt

Acest desert fabulous poate fi servit şi la ocazii speciale, garantând admiraţia tuturor celor prezenţi. Are un grad de complexitate mediu şi se realizează într-un timp relativ scurt. Deci, ce mai aştepţi?! Suflecă-ţi mânecile şi porneşte la treabă!
  • Publicat:
Budincă de ciocolată şi migdale cu cremă de unt

Dacă ai avut o zi stresantă la serviciu, sau pur şi simplu dacă ţi s-a făcut poftă de ceva dulce, iată o variantă stilată a celebrei budinci de ciocolată: cea cu migdale şi cremă de unt!

Desigur, acest desert fabulous poate fi servit şi la ocazii speciale, garantând admiraţia tuturor celor prezenţi. Are un grad de complexitate mediu şi se realizează într-un timp relativ scurt. Deci, ce mai aştepţi?! Suflecă-ţi mânecile şi porneşte la treabă!

Ingrediente

Pentru budincă:

110 g făină
4 linguriţe cacao
110 g zahăr pudră 
110 g unt  Koliba
2 ouă
1 linguriţă extract de migdale
3 linguriţe fulgi de migdale

Pentru crema de unt:

150 g unt
250 g zahăr pudră
2 linguriţe apă rece

Metodă de preparare:

Toate ingredientele se cântăresc şi se păstrează la temperatura camerei pentru ~15 minute înainte de utilizare. Cuptorul se preincalzeste înaintea utilizării pentru ~15 minute la 190C.

Pentru budincă: Se amestecă făina, cacaua, untul, ouăle şi extractul de migdale într-un bol, până ce compoziţia devine compactă şi lucioasă.
Toată compoziţia se pune într-un singur vas sau se împarte în mai multe vase mai mici şi se presară fulgii de migdale deasupra. Se coace pentru ~35 minute. Se verifică cu o scobitoare dacă este gata, scobitoarea trebuie să iasă curată din budincă.

Pentru crema de unt: Se bate untul cu blenderul până ce devine lucios. Se încorporează zahărul pudră treptat şi se bate cu blenderul până ce se topeşte tot zahărul din cremă. Se pot adăuga coloranţi sau siropuri de fructe naturale pentru transformarea cremei într-o variantă aromată/colorată. Se pune o bucată de folie plastic peste produs, lipind folia de produs pentru evitarea creării de crustă şi se introduce la frigider până la montajul final.

La final prăjitura se montează cu crema de unt deasupra şi se serveşte caldă sau rece după gust. 

Reţetă realizată de Chef Gabriela Simion.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Clătite cu banane şi caramel sărat
Clătite cu banane şi caramel sărat
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân