Brownie de ciocolată, desertul ideal pentru masa de Paşte

Iată un desert rapid şi delicios pentru masa de Paşte.
Brownie de ciocolată, desertul ideal pentru masa de Paşte
FOTO: shutterstock / Brownie de ciocolată, desertul ideal pentru masa de Paşte

Ştim că masa de Paşte este completată de mâncăruri tradiţionale şi, ce-i drept, cu greu înlocuim preparatele din carne de miel sau cozonacul nelipsit ca desert. Însă, clasicul cozonac făcut în casă nu se compară cu ce găsim prin magazine şi, pentru că suntem izolaţi la domiciliu şi nici nu avem motive prea mari să ne agităm în privinţa meselor bogate, putem înlocui rapid cozonacul cu o prăjitură cu ciocolată absolut delicioasă de care te poţi bucura în orice moment al zilei.

Până la urmă, deserturile sunt favoritele noastre şi ale celor mici aşadar, de ce să nu ne bucurăm de ceva dulce chiar şi după zilele de Paşte? Te învăţăm cum să fii creativă în bucătărie şi să pregăteşti un desert delicios. Este vorba de o reţetă de negresă americană sugerată de Waitrose & Partners care promite să te cucerească chiar şi după perioada sărbătorilor. Bineînţeles, există şansa să vrei să o pregăteşti mai des decât ai fi crezut, dar ai grijă să nu-ţi sabotezi silueta.

Timp de preparare: 15 minute

Timp de gătire: 35-40 de minute

Porţii: 16

Ingrediente

  • 150g unt
  • 150g ouă de ciocolată
  • 50g de zahăr brun
  • 1/2 linguriţă de extract de vanilie
  • 1 linguriţă de făină de porumb
  • 4 ouă medii
  • 200g cremă de brânză
  • 225g zahăr
  • 75g făină
  • 90g ouă de ciocolată de mici dimensiuni

Mod de preparare

Lasă cuptorul la încălzit la 180 de grade. Pune untul şi ciocolata la topit la bain marie şi amestecă ocazional. Amestecă separat zahărul brun, extractul de vanilie, făina de porumb şi un ou, iar mai apoi adaugă crema de brânză pentru a crea un amestec similar cheesecake-ului. Într-un alt bol bate cele trei ouă rămase, adaugă amestecul de ciocolată, zahărul alb şi făina. Adaugă peste blatul de cheesecake amestecul de ciocolată obţinut, apoi bagă compoziţia la cuptor timp de 15 minute. Adaugă ciocolata ouăle de ciocolată de mici dimensiuni şi lasă iar prăjitura la cuptor timp de 15-20 de minute ca aceasta să se topească. Înainte de a o tăia lasă prăjitura la răcit.

Alexandra Necșoiu
Alexandra Necșoiu

ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected]

Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să ... citește mai mult
Recomandare video
3 metode pentru a combate oboseala: pastila de psiho
Recomandări: