Degețele de pește la cuptor – crocante, delicioase, ușor de preparat!

  • Publicat:
Degețele de pește la cuptor - crocante, delicioase, ușor de preparat!
Sursa foto: Shutterstock

Degețele de pește delicioase făcute la cuptor, cu puține calorii! Vor fi pe placul copiilor, dar și al celor care țin dietă. Trebuie să încerci această rețetă!

Când ți-e poftă de ceva bun, rapid și sănătos, prepară acasă degețele de pește. Sunt mult mai sănătoase decât cele pe care le găsești în comerț și ai siguranța că ingredientele pe care le folosești sunt proaspete.

Le poți servi cu piure de cartofi dietetic, spanac sotat, cartofi dulci „prăjiți” la cuptor sau simple, doar cu puțin sos tzatziki. Iată cum să le prepari!

Rețetă degețele de pește la cuptor: ingrediente, preparare

Ingrediente:

  • 500 grame file de pește (somon, doradă, păstrăv, biban, calcan sau halibut)
  • 1 ou
  • 85 grame pesmet
  • coaja de la o lămâie bio
  • 1 linguriță de oregano uscat
  • Sare, piper (după gust)

Mod de preparare:

Pornește cuptorul la 200 de grade Celsius și pune hârtie de copt pe o tavă întinsă.

Taie fileurile de pește în bucăți egale de 1 centimetru grosime, 5 centimetri lungime.

Bate oul într-un castron.

Pune într-un alt castron pesmetul, sarea, piperul, oregano și coaja de lămâie dată pe răzătoare. Amestecă bine.

Scufundă bucățile de pește, pe rând, în ou, apoi tăvălește-le prin amestecul de pesmet și condimente.

Pune pe tava tapetată cu hârtie de copt delicioasele degețele de pește.

Lasă la copt aproximativ 20 de minute, la o temperatură de 200 de grade Celsius. Poftă bună!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân