CSID a încercat banana bread, rețeta care a luat cu asalt pandemia

Fructiera mea avea în ea câteva banane care urmau să fie aruncate. Atunci mi-am zis ca nu are rost să fac o risipă alimentară și m-am gândit la banana bread.
  • Publicat:
CSID a încercat banana bread, rețeta care a luat cu asalt pandemia
Foto: pexels

Încă din lockdown am văzut peste tot această rețetă și, deși este extrem de simplă, am decis abia acum să o pun în practică. Cum mi-a venit ideea? Fructiera mea avea în ea câteva banane care urmau să fie aruncate pentru că deja erau prea coapte. Atunci mi-am zis ca nu are rost să fac o risipă alimentară și să încerc să mă folosesc cumva de ele. Și mi-a venit instant în minte rețeta de banana bread.

Nu am avut nevoie de multe ingrediente și, din fericire, toate s-au regăsit la mine-n bucătărie.

Cum să faci banana bread

Ingrediente pe care le-am folosit:

  • 4 banane
  • 2 pahare de făină
  • 1 pahar de zahăr
  • 150g unt
  • 2 ouă
  • 1 pliculeț de praf de copt

Mod de preparare: Înainte de toate am uns o tavă de chec cu unt, iar mai apoi am tapetat-o cu făină.

Cu ajutorul unei furculițe am pisat cele 4 banane până am obținut un piure. Am adăugat la mixat cele 150g de unt moale cu zahăr, iar după ce s-a format o textură cremoasă am adăugat și cele două ouă și am continuat să mixez compoziția. Am pus și bananele, am amestecat în continuare și am adăugat ulterior și făina cu praful de copt. După ce am amestecat bine toate ingredientele am turnat compoziția în tava de copt. Am feliat o banană pe care am pus-o deasupra pentru decor și am lăsat prăjitura la cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de o oră.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân