Jeleu de pere cu vanilie

Ingrediente: 2 kg pere, 2 litri de apă, zeama de la o jumătate de lămâie, 500 gr zahăr, un plic zahăr cu pectină (opţional), un baton de vanilie.
Jeleu de pere cu vanilie

Ingrediente: 2 kg pere, 2 litri de apă, zeama de la o jumătate de lămâie, 500 gr zahăr, un plic zahăr cu pectină (opţional), un baton de vanilie.

Vezi care sunt beneficiile perelor pentru sănătate

Mod de preparare: perele se taie bucăţi mari şi se pun la fiert într-o oală cu apă. Se lasă 50-60 de minute, cât să se înmoaie perele. Amestecul se pune într-un tifon, sub care puneţi un vas în care se va colecta sucul concentrat de pere, peste noapte. Pentru fiecare 600 ml de suc, adăugaţi 500 gr zahăr şi zeama de la o jumătate de lămâie. Amestecul rezultat se lasă pe foc, până se dizolvă complet zahărul şi se lasă să dea un clocot.

Castravete şi ceapă verde murate
Castravete şi ceapă verde murate