Gem de dovleac

Ingrediente: 8 căni de dovleac (miez) tăiat cuburi 6 căni de zahăr 2 portocale curăţate de coajă, tăiat în felii subţiri Jumătate de lămâie curăţată de coajă, tăiată în felii subţiri O linguriţă cu vârf de scorţişoară
Gem de dovleac

Ingrediente:

8 căni de dovleac (miez) tăiat cuburi
6 căni de zahăr
2 portocale curăţate de coajă, tăiate în felii foarte subţiri
Jumătate de lămâie curăţată de coajă, tăiată în felii foarte subţiri
O linguriţă cu vârf de scorţişoară

Mod de preparare:

Se curăţă dovleacul de coajă şi se taie în cuburi (de aprox 1,5 cm) care apoi se amestecă cu zahărul. Lăsaţi amestecul aşa (pentru a lăsa zeama să se scurgă) peste noapte (aproximativ 8 ore).
Apoi, puneţi totul într-o cratiţă şi adăugaţi portocalele, lămâia şi scorţişoara. Se amestecă bine şi se fierbe la foc mic timp de aproximativ 2 ore. Puneţi apoi în borcane.

Dulceaţă de struguri
Dulceaţă de struguri