Ciocolata care nu îngrașă – rețetă de post, fără zahăr, by Anca Alungulesei

  • Publicat:
  • Actualizat:
Ciocolata care nu îngrașă - rețetă de post, fără zahăr, by Anca Alungulesei
Sursa foto: Shutterstock

Ciocolata care nu îngrașă există și poate fi făcută acasă, foarte simplu! Anca Alungulesei, terapeut în nutriție și creatoarea Psiho-Dietei, metoda integrativă de slăbit cu rezultate pe viață, a elaborat o rețetă de ciocolată de casă delicioasă și sănătoasă care nu îngrașă, este de post și poate fi consumată cu satisfacție și fără temeri atât de adulți, cât și de copii.

Ciocolata mea conține două surse principale de grăsimi sănătoase (unt de cacao și ulei de cocos), o sursă bogată de magneziu (pudra de cacao), scorțișoară (condiment care ajută la normalizarea glicemiei și la reducea poftei de dulce) și un îndulcitor natural care se găsește în natură, adică în unele fructe și legume – erititol. La o cantitate de 20 de grame de ciocolată de post care nu îngrașă avem un număr de kilocalorii sub 100, iar cantitatea de carbohidrați este minimă, dezvăluie Anca Alungulesei.

Peste 80% dintre persoanele care au dificultatea de a slăbi sau de a se menține la o anumită greutate au pofte necontrolate de dulciuri și, de cele mai multe ori, chiar o dependență de zahăr.

Terapeutul în nutriție Anca Alungulesei pornește de la premisa că oamenii nu trebuie să-și pună poftele în cui, ci doar să mute cuiul mai jos, ca acesta să pară accesibil.

Pentru persoanele care nu pot face față lipsei de dulce, am creat o strategie personalizată în care fac anumite ajustări ale dietei, astfel încât într-un anumit moment al zilei să poată consuma 20 de grame de ciocolată. Însă, în paralel, îi învăț cum să identifice pofta și ce tehnică să adopte astfel încât, pas cu pas, să o dizolve, explică terapeutul în nutriție.

Rețetă de post – ciocolata care nu îngrașă, fără zahăr

Ingrediente:

  • 50 grame unt de cacao (topit la bain-marie)
  • 150 grame unt de cocos (topit la bain-marie)
  • 50 grame cacao pudră
  • 50 grame eritriol (îndulcitor natural)
  • 1 linguriță de scorțișoară
  • migdale, alune de pădure, zmeură liofilizată (pentru decor)

Mod de preparare:

Toarnă untul de cacao peste untul de cocos topit, adaugă pudra de cacao, scorțișoara și îndulcitorul (adăugat treptat – poți pune mai mult sau mai puțin, în funcție de cât de dulce vrei să fie ciocolata).

Amestecă bine cu un tel sau o furculiță până compoziția se omogenizează. Se toarnă ciocolata lichidă într-o formă de silicon și se adaugă (opțional) migdale, alune de pădure sau zmeură liofilizată.

Se dă ciocolata la congelator pentru cel puțin 10 minute, ca să se întărească. Se scoate ciocolata din forma de silicon.

Ciocolata are beneficii fizice, dar și mentale

Beneficiile ciocolatei create de Anca Alungulesei în demersul său de a ghida oamenii să ajungă la greutatea ideală prin Psiho-Dietă sunt atât fizice, cât și mentale.

Acest tip de ciocolată reduce foarte mult stresul provocat de gândul sunt la dietă. Minții noastre nu-i plac restricțiile și lipsurile, minții noastre îi place abundența. Așadar, mesajul pe care persoana îl va transmite minții subconștiente atunci când se află la psiho-dietă este următorul: pot consuma ciocolată – adică ceva ce îmi place foarte mult – deci sunt în siguranță, este în regulă ceea ce fac – și atunci mintea o sprijină, în loc să o saboteze, așa cum se întâmplă cu dietele alimentare. Restul beneficiilor decurg tocmai din ingredientele care stau la baza acestei ciocolate: aport crescut de minerale, în special de magneziu, aport crescut de grăsimi sănătoase, bogate în Omega 3, grăsimi esențiale când vine vorba despre sănătatea creierului nostru pe termen lung, infuzie scăzută de carbohidrați ceea ce conduce la scăderea nivelului prestabilit al glucozei din sânge, explică Anca Alungulesei.

Anca Alungulesei a creat pentru „adepții” Psiho-Dietei și o rețetă de pâine care nu îngrașă.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Anca Alungulesei - Terapeut în Nutriție
Anca Alungulesei este Terapeut în nutriție, cu o expertiză de peste 10 ani în domeniul alimentației sănătoase am creat revoluționară metodă integrativă de slăbit și menținere Psiho-Dietă, cu rezultate impresionante, dobândite pentru tot parcursul vieții. Autor carte “Sănătate ...
citește mai mult
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”