Chipsurile nori, o gustare slab calorică bogată în iod, indicată celor care au deficit de hormoni tiroidieni sau colesterol crescut

  • Publicat:
Chipsurile nori, o gustare slab calorică bogată în iod, indicată celor care au deficit de hormoni tiroidieni sau colesterol crescut
Foto: shutterstock

Dacă nu ai încercat până acum chipsurile nori, nu e timpul pierdut! Spre deosebire de ronțăielile pline de calorii pe care le găsești în magazine, chipsurile nori sunt chiar o gustare sănătoasă.

Algele nori de calitate sunt cele de culoare verde intens, fiind unul dintre ingredientele esențiale ale celebrului sushi. Le găsești în magazinele cu specific asiatic – atenție la cele din supermarketuri, care pot avea diverse adaosuri și nu întotdeauna sunt de cea mai bună calitate!

Prin coacerea algelor nori poți obține niște chipsuri absolut delicioase, care nici nu se compară din punct de vedere nutrițional cu chipsurile din cartofi. Algele nori au foarte puține calorii (35 de calorii la 100 de grame), dar sunt bogate în vitaminele A, B și C, dar și în iod, fier, zinc, calciu, proteine și fibre.

Cei care au un deficit de iod și sunt predispuși la probleme cu tiroida pot consuma fără probleme chipsuri nori de cel puțin 3 ori pe săptămână. Mai mult, potrivit unui studiu publicat în British Journal of Nutrition, algele nori sunt excelente și pentru reducerea colesterolului „rău” din sânge.

Află cât de ușor poți face acasă chipsuri nori!

Chipsurile nori: ingrediente necesare

Pentru această rețetă vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • 6 foi nori
  • 1 lingură de ulei de susan sau de măsline
  • semințe de susan
  • condimente, la alegere – fulgi de ardei iute, boia afumată, garam masala, oregano uscat, pudră de usturoi, fulgi de drojdie

Cum se prepară chipsurile nori

Simplu ca bună ziua! Mai întâi de toate, pornește cuptorul la 150 de grade Celsius.

Pune foile de nori una peste alta și, cu ajutorul unui cuțit foarte bine ascuțit, taie-le în formă de pătrat, apoi pe din două (opțional – dacă vrei să semene cu nachos).

Cu ajutorul unei pensule de silicon, unge fiecare bucată de (viitor) chips nori cu uleiul de susan sau de măsline.

Pune chipsurile într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, având grijă să lași puțin spațiu între ele. Presară apoi pe deasupra lor condimentele dorite și semințele de susan.

Tava se dă la cuptor pentru 8-10 minute, nu mai mult, altfel chipsurile se vor arde și vor avea gust amar.

Poți face chipsuri nori și la tigaie: le lași la foc mediu spre mare, 2-3 minute pe fiecare parte, până devin crocante.

Chipsurile nori pot rezista până la o săptămână dacă le depozitezi la temperatura camerei, într-un recipient închis ermetic. Dar ai grijă să se răcească complet înainte, ca să nu absoarbă umezeală și să își piardă astfel crocănțimea.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”