Chiftele din cartofi fierți la cuptor – rețetă de post, dietetică

17.03.2021 | Redactia CSID
Chiftele din cartofi fierți la cuptor – rețetă de post, dietetică

Dacă ții post sau vrei să mai tai din porția de carne, azi vei afla cum să prepari chiftele din cartofi fierți, la cuptor.

Sunt delicioase, dietetice și nu pică greu la stomac, așa cum se întâmplă de obicei cu chiftelele din carne tocată. În plus, sunt foarte ușor de preparat și economice – nu vei mai irosi o jumătate de litru de ulei pentru prăjire!

Vezi mai jos rețeta simplă de chiftele din cartofi fierți la cuptor!

Rețetă de chiftele din cartofi fierți: ingrediente și mod de preparare

Ingrediente:

  • 1 kilogram de cartofi albi
  • 1 ceapă albă
  • 30 de grame de margarină
  • 1 legătură de pătrunjel
  • sare, piper, cimbru, boia dulce, pudră de usturoi, după gust

Mod de preparare:

Curăță cartofii de coajă și taie-i cuburi. Pune-i într-o oală umplută cu apă și adaugă un praf de sare. Fierbe cartofii aproximativ 30 de minute.

Scurge cartofii de apă și zdrobește-i cu ustensila de piure. Adaugă margarina, ceapa tocată mărunt, pătrunjelul tocat și restul condimentelor. Amestecă bine compoziția până la omogenizarea ingredientelor.

Formează bile din compoziția obținută și aplatizează-le ușor înainte să le pui pe o tavă întinsă, acoperită cu hârtie de copt.

Introdu tava cu chiftele în cuptorul preîncălzit. Lasă la copt timp de 15-20 de minute, la o temperatură de 200 de grade Celsius.

Servește chiftelele de post din cartofi fierți cu sos de roșii sau simple, ca atare. Sunt delicioase, sățioase, sănătoase și ușor de digerat. Poftă bună!