Ceapă umplută cu carne și parmezan – rețetă

Vă prezentăm o rețetă inedită de ceapă umplută cu carne și parmezan la cuptor, garnitură iubită în nordul Italiei.
  • Publicat:
Ceapă umplută cu carne și parmezan - rețetă
Ceapă umplută cu carne și parmezan - rețetă, foto Shutterstock

Am trăit să gust și minunea asta culinară. Piemonte nu contenește să mă surpindă prin diversitatea sa culinară. Cine s-ar fi gândit că ceapa poate fi un fel de mâncare și nu doar un condiment? Ei bine, mulți dar nu și eu. Am descoperit într-un restaurant cu rețete vechi piemonteze cipolle ripiene (ceapă umplută). Poate fi garnitură sau chiar al doilea fel de mâncare.

Și pentru că de multe ori cele mai gustoase mâncăruri sunt cele simple, mă tot întreb de ce nu am avut și eu ideea asta. Să fac ceapă la cuptor umplută cu carne și parmezan? Ei bine, am vrut să aflu mai multe despre cipolle ripiene. În Italia se gătesc mai mult în nord și în special în sezonul rece reprezintă un fel de mâncare ce încălzește sufletele. Multora le aduce aminte de copilărie, căci ceapa coaptă cu puțin ulei de măsline era des ”uitată” pe sobele cu lemn.

Ce să ai pregătit înainte de a găti rețeta de ceapă umplută cu carne și parmezan?

Ce aveți nevoie pentru a găti ceapă umplută cu carne și parmezan? Ceapă cât mai mare, carne de vită tocată, parmezan, o tavă, un cuptor, ulei de măsline, sare, piper, verdeață. Există însă mai multe variante de rețete pentru umplutură, noi vă prezentăm varianta simplă și clasică.

Ceapă umplută cu carne și parmezan – rețetă

Ingrediente:

4 cepe mari cu coajă

100 g carne tocată de vită

75 g parmezan ras

Ulei de măsline

Sare

Piper

Pătrunjel, mentă, mărar (opțional)

Mod de preparare:

Ceapa cu tot cu coajă se introduce în apă fierbinte cu sare și se lasă circa 20 de minute la fiert. După ce s-a răcit, se taie în jumătăți, iar ”inima” se înlătură cu delicatețe pentru a face loc umplurii. Între timp, carnea tocată se călește cu sare și piper într-o tigaie. Se pune un strat de parmezan, un strat de carne și câteva picături de ulei de măsline. Se pun într-o tavă pe hârtie de copt. Se umplu. Apoi se lasă la copt circa 30 de minute la foc mediu. Când sunt gata se mai poate adăuga parmezan, dar și verdețuri, sare, piper. Poftă bună!

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân