Desertul din 3 ingrediente pe care și medicii îl recomandă: fursecuri delicioase fără zahăr, cu puține calorii

Descoperă cea mai simplă rețetă de fursecuri cu ovăz, banane și nuci. De post, de dietă, fără zahăr!
  • Publicat:
  • Actualizat:
Desertul din 3 ingrediente pe care și medicii îl recomandă: fursecuri delicioase fără zahăr, cu puține calorii
Foto: Shutterstock

Cine este la dietă și spune că nu se poate bucura de un desert delicios – chiar dacă ține și post – nu a încercat încă această rețetă supersimplă de fursecuri cu ovăz, banane și nuci. Avem pentru tine o rețetă din doar 3 ingrediente, care se prepară extrem de rapid și de ușor! Atât de ușor încât pare o joacă de copil.

Pe lângă faptul că sunt o alternativă minunată la dulciurile din comerț, pline de zahăr și aditivi care mai de care mai dubioși, aceste fursecuri cu ovăz pot fi mâncate fără remușcări și în perioada postului. Nu conțin lapte, nici unt sau ouă.

Plus că nu conțin gluten, deci se pot bucura de ele și persoanele care au intoleranță sau suferă de boala celiacă. Dar… există un mare „dar” la acest capitol: trebuie să citești cu atenție eticheta, pentru că nu de puține ori fulgii de ovăz sunt prelucrați în aceleași instalații în care au fost procesate și alte cereale ce conțin gluten, cum ar fi grâul, secara sau orzul. Deci atenție ce scrie pe etichetă!

Doar amesteci cele 3 ingrediente, hop în tavă și la cuptor! În mai puțin de 20 de minute obții un desert delicios, sățios și dietetic în același timp.

Ingrediente pentru fursecuri cu ovăz

  • 2 banane bine coapte
  • 100 grame fulgi de ovăz
  • câteva nuci tocate (nuci, migdale, fistic, caju, alune de pădure – ce îți place)

Opțional, poți adăuga stafide, merișoare, caise, smochine sau prune uscate ori fulgi de ciocolată amăruie (fără lapte sau unt – dacă ții post) în compoziție. Dar ține cont că trebuie să mai adaugi o banană în „peisaj” dacă mărești numărul ingredientelor, ca să nu iasă fursecurile foarte uscate și tari.

Mod de preparare fursecuri cu ovăz

Pisează bananele cu o furculiță, toarnă peste ele fulgii de ovăz și nucile tocate, apoi amestecă bine să se omogenizeze compoziția. Amestecul nu trebuie să fie foarte lichid, ci legat și ușor lipicios.

Pune o foaie pergament pe o tavă întinsă și toarnă câte o lingură din amestecul obținut, până termini compoziția.

Dă tava la cuptorul preîncălzit și lasă fursecurile să se coacă 15-20 de minute, la o temperatură de 200 de grade Celsius. Asta e tot – poftă bună!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”