Cea mai simplă rețetă de fursecuri cu ovăz și banane: fără zahăr, de post, cu puține calorii

25.03.2022
Cea mai simplă rețetă de fursecuri cu ovăz și banane: fără zahăr, de post, cu puține calorii
Sursa foto: Shutterstock @AS Food studio

Cine este la dietă și spune că nu se poate bucura de un desert delicios – chiar dacă ține și post – nu a încercat încă această rețetă supersimplă de fursecuri cu ovăz, banane și nuci. Avem pentru tine o rețetă din doar 3 ingrediente, care se prepară extrem de rapid și de ușor! Atât de ușor încât pare o joacă de copil.

Pe lângă faptul că sunt o alternativă minunată la dulciurile din comerț, pline de zahăr și aditivi care mai de care mai dubioși, aceste fursecuri cu ovăz pot fi mâncate fără remușcări și în perioada postului. Nu conțin lapte, nici unt sau ouă.

Plus că nu conțin gluten, deci se pot bucura de ele și persoanele care au intoleranță sau suferă de boala celiacă. Dar… există un mare „dar” la acest capitol: trebuie să citești cu atenție eticheta, pentru că nu de puține ori fulgii de ovăz sunt prelucrați în aceleași instalații în care au fost procesate și alte cereale ce conțin gluten, cum ar fi grâul, secara sau orzul. Deci atenție ce scrie pe etichetă!

Doar amesteci cele 3 ingrediente, hop în tavă și la cuptor! În mai puțin de 20 de minute obții un desert delicios, dar sățios și dietetic în același timp.

Rețetă de fursecuri cu ovăz: ingrediente și mod de preparare

Ingrediente:

  • 2 banane bine coapte
  • 100 grame fulgi de ovăz
  • câteva nuci tocate (nuci, migdale, fistic, caju, alune de pădure – ce îți place)

Opțional, poți adăuga stafide, merișoare, caise, smochine sau prune uscate ori fulgi de ciocolată amăruie (fără lapte sau unt – dacă ții post) în compoziție. Dar ține cont că trebuie să mai adaugi o banană în „peisaj” dacă mărești numărul ingredientelor, ca să nu iasă fursecurile foarte uscate și tari.

Preparare:

Pisează bananele cu o furculiță, toarnă peste ele fulgii de ovăz și nucile tocate, apoi amestecă bine să se omogenizeze compoziția. Amestecul nu trebuie să fie foarte lichid, ci legat și ușor lipicios.

Pune o foaie pergament pe o tavă întinsă și toarnă câte o lingură din amestecul obținut, până termini compoziția.

Dă tava la cuptorul preîncălzit și lasă fursecurile să se coacă 15-20 de minute, la o temperatură de 200 de grade Celsius. Asta e tot – poftă bună!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru
Paula Rotaru
Senior Editor, [email protected] S-a alăturat echipei Ce se întâmplă, Doctore? în anul 2013. În timp, CSID a devenit a doua sa familie, care cuprinde o mână de oameni pasionați de scris și preocupați ... citește mai mult
Recomandare video
Cancerul de sân la femeile tinere: ce e de făcut?