Cafea tiramisu fără zahăr, pentru diminețile de weekend

  • Publicat:
Cafea tiramisu fără zahăr, pentru diminețile de weekend
Sursa foto: pexels

Tiramisu este unul dintre cele mai iubite deserturi din toată lumea. Astăzi însă îți vom împărtăși o rețea de cafea tiramisu! Gata în doar 5 minute! Unde mai pui că n-are nici zahăr.

Cafea tirasmisu pentru diminețile de weekend: gata în câteva clipe

Vei avea nevoie de următoarele:

  • 4 pișcoturi
  • 100 ml de cafea espresso
  • 4 linguri de mascarpone
  • 2 linguri de lapte vegetal de ovăz, orez sau migdale
  • o linguriță de pudră de cacao

Citește și: Sorina Fredholm: tiramisu vegan, delicios și ușor de făcut

Mod de preparare:

  1. Dacă vrei să faci o rețetă mai rapidă, rupe piscoturile în jumătăți egale. Pune un pișcot la baza cănii, apoi o linguriță de mascarpone, jumătate de linguriță de pudră de cacao, apoi din nou pișcoturi, cremă și cacao. Toarnă cafeaua espresso direct peste acest amestec sau pune cana la espressor și alege un espresso intens. Lasă totul în tihnă preț de 5 minute pentru ca piscoturile să se înmoaie.
  2. Dacă vrei să optezi pentru o varianta mai rafinată, ei bine, aceasta îți va lua câteva minute în plus. Pune crema mascarpone într-un recipient și amestec-o ușor cu laptele vegetal până la obținerea unei consistențe omogene. Urmează pașii din prima descriere, dar rupe ciocolata în bucăți și adaug-o și pe aceasta. Separat, pune cafeaua proaspăt preparată într-o cană și las-o să se răcească pentru câteva minute. Toarn-o apoi peste pișcoturi. Adaugă și crema. Eh bon apetit!

Citește și: Tiramisu fără ouă și fără coacere – rețeta simplă, gata în 10 minute

Un desert mai delicios pe care îl poți savura într-o zi de weekend nici că există!

Sursă: Mels Kitchen Cafe

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân