Smoothie detoxifiant cu castravete

Castravetele are un conţinut ridicat de apă şi un aport scaloric scăzut, ceea ce îl face sa fie un ingredient-cheie în orice suc pentru slăbire. Grepfrutul conferă acestui suc un gust dulceag şi conţine acid citric, care este un excelent adjuvant digestiv.
  • Publicat:
Smoothie detoxifiant cu castravete

Castravetele are un conţinut ridicat de apă şi un aport scaloric scăzut, ceea ce îl face sa fie un ingredient-cheie în orice suc pentru slăbire.

Grepfrutul conferă acestui suc un gust dulceag şi conţine acid citric, care este un excelent adjuvant digestiv.

O lingură de seminţe de floarea-soarelui sporeşte conţinutul de proteine şi nivelul grăsimilor esenşiale, pentru a stimula metabolismul.

Ingrediente:

  • un grepfrut alb, fără coajă
  • un castravete
  • două tulpini de ţelină
  • trei frunze de salată verde şi încă una pentru ornat
  • două linguriţe de seminţe de floarea-soarelui
  • cuburi de gheaţă pentru servire

Mod de preparare:

Se stoirc fructele şi legumele. Se toarnă sucul şi seminţele de floarea-soarelui într-un blender şi se amestecă până se omogenizează. Se serveşte sucul cu gheaţă, ornat cu o frunză de salată verde.

Beneficii pentru sănătate

Castravetele conşine sulf şi siliciu, minerale ce sprijină funcţia renală şi hepatică, facilitând procesul de eliminare şi combătând retenţia de lichide. De asemenea, este bogat în potasiu, care ajută la menţinerea unui echilibru sănătos al lichidelor.

Valori nutriţionale pentru o porţie: calorii – 136 kcal, proteine – 5,4 gr, carbohidraţia – 17,1 gr (din care 15 gr zaharuri), grăsimi – 5,3 gr.

Sursa: Dieta cu sucuri naturale, Christine Bailey, Editura Litera (www.litera.ro)

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”
Recomandări: