Smoothie detoxifiant cu castravete

Castravetele are un conţinut ridicat de apă şi un aport scaloric scăzut, ceea ce îl face sa fie un ingredient-cheie în orice suc pentru slăbire. Grepfrutul conferă acestui suc un gust dulceag şi conţine acid citric, care este un excelent adjuvant digestiv.
04.09.2014
Smoothie detoxifiant cu castravete

Castravetele are un conţinut ridicat de apă şi un aport scaloric scăzut, ceea ce îl face sa fie un ingredient-cheie în orice suc pentru slăbire.

Grepfrutul conferă acestui suc un gust dulceag şi conţine acid citric, care este un excelent adjuvant digestiv.

O lingură de seminţe de floarea-soarelui sporeşte conţinutul de proteine şi nivelul grăsimilor esenşiale, pentru a stimula metabolismul.

Ingrediente:

  • un grepfrut alb, fără coajă
  • un castravete
  • două tulpini de ţelină
  • trei frunze de salată verde şi încă una pentru ornat
  • două linguriţe de seminţe de floarea-soarelui
  • cuburi de gheaţă pentru servire

Mod de preparare:

Se stoirc fructele şi legumele. Se toarnă sucul şi seminţele de floarea-soarelui într-un blender şi se amestecă până se omogenizează. Se serveşte sucul cu gheaţă, ornat cu o frunză de salată verde.

Beneficii pentru sănătate

Castravetele conşine sulf şi siliciu, minerale ce sprijină funcţia renală şi hepatică, facilitând procesul de eliminare şi combătând retenţia de lichide. De asemenea, este bogat în potasiu, care ajută la menţinerea unui echilibru sănătos al lichidelor.

Valori nutriţionale pentru o porţie: calorii – 136 kcal, proteine – 5,4 gr, carbohidraţia – 17,1 gr (din care 15 gr zaharuri), grăsimi – 5,3 gr.

Sursa: Dieta cu sucuri naturale, Christine Bailey, Editura Litera (www.litera.ro)

Paula Rotaru
Paula Rotaru
A debutat în presa de sănătate în anul 2011, în redacția Farmacia Ta. Doi ani mai târziu intră în echipa Ce se întâmplă, Doctore?, alături de care este și astăzi. Ține legătura cu medici din toate specialitățile și vă aduce zilnic informații despre diverse afecțiuni, alimentație, ... citește mai mult
Recomandare video
Dr. Raluca Oprea: dieta echilibrată, primul pas în tratamentul ficatului gras
Recomandări: