CSÎD a încercat – Turmeric latte, energizant şi bun pentru imunitate. Reţeta. Costă 1,5 lei/porţia

O băutură inedită cu super condimente vă va face zilele mai pline de energie şi bunădispoziţie - turmeric latte. CSÎD a încercat reteţa. Vă prezentăm rezultatul
CSÎD a încercat - Turmeric latte, energizant şi bun pentru imunitate. Reţeta. Costă 1,5 lei/porţia
CSÎD a încercat - Turmeric latte, energizant şi bun pentru imunitate. Reţeta, foto Mădălina Drăgoi

Să recunoaştem, în zilele de iarnă chiar dacă nu avem zăpadă sunt momente în care ne simţim fără putere. Şi pentru că nu ne putem retrage din peisaj pentru a ne odihni şi nici nu putem abuza de cafea sau ciocolată – recunoscute pentru starea de bine vă propunem să încercaţi o reţetă de turmeric latte chiar la voi acasă sau la birou. Şi nu, nu trebuie să o faceţi neapărat cu lapte (animal sau vegetal) ci se poate şi cu apă fierbinte.

 

Ingrediente cu super proprietăţi – turmeric (curcuma), scorţişoară, piper, nucă de cocos

Poate că prima oară ar fi chiar indicat să mixaţi cu apă ingredientele pentru a simţi dacă aromele sunt pe gustul dumneavoastră. Turmericul este un condiment cunoscut pentru pentru lupta sa în păstrarea sănătăţii organismului (are efect antiinflamator şi este considerat chiar antibiotic natural) şi chiar pentru efectul anticancerigen. Personal îmi place gustul, însă nu aş pune o cantitate prea mare de pudră de turmeric în preparate. Scorţişoara se foloseşte nu doar pentru aroma sa unică ci şi împotriva răcelilor, ca stimulant al sistemului circulator, energizant şi ca afrodisiac. Nuca de cocos este bună la gust şi are un nivel ridicat de fibre şi grăsimi, care ajută la stabilizarea glicemiei. Am folosit fulgi de nucă de cocos. O altă aromă inedită din această băutură este piperul negru. Este energizant, are efecte antioxidante, antiinflamatorii şi antibacteriene. Un alt rol important al piperului este că potenţează efectele altor ingrediente alături de care este folosit.

Reţetă ”Turmeric latte”

Ingrediente:

  • 2 linguri de fulgi de nucă de cocos
  • 1 vârf de cuţit de piper negru
  • O jumătate de linguriţă de turmeric pudră
  • O jumătate de linguriţă de scorţişoară pudră
  • 250 ml de lapte sau apă fierbinte
  • O linguriţă de miere (opţional)

Mod de preparare:
Ingredientele se mixează într-o cană şi se adaugă lapte sau apă fierbinte. Atunci când se mai răceşte puteţi adăuga şi puţină miere de albine.

Cum ni s-a părut?

Deşi aspectul nu este foarte atrăgător, gustul este foarte bun.  Se poate strecura. Noi am încercat cu apă reţeta. Însă clar se potriveşte şi cu lapte. Important, în funcţie de ingredientele care vă plac mai mult puteţi ajusta cantităţile Şi da, este o băutură care energizează. De reluat! Atenţie, nu  se recomandă persoanelor care au alergii la unul sau mai multe dintre aceste ingrediente.

Mădălina Drăgoi
Mădălina Drăgoi

Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy.

Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru care lucrau atât din punct ... citește mai mult

Cel mai nou articol Video:
Totul despre bypass gastric, operația care tratează obezitatea
Recomandări: