Chef Suzana Mira – Cum să faci acasă ”Pumpkin Spice Latte”

Dovleacul este pe buzele tuturor în această perioadă. Dacă vrei să îl consumi într-un mod inedit poţi încerca o băutură cu lapte de cocos, miere şi condimente.
Chef Suzana Mira – Cum să faci acasă ”Pumpkin Spice Latte”
Chef Suzana Mirea – Cum să faci acasă ”Pumpkin Spice Latte”, foto arhiva chef

Cu siguranţă cel puţin o data te-ai întrebat ce gust are o băutură de tip latte cu dovleac? Doar poate ca şi mine, dorind să eviţi zahărul nu ai cumpărat. Cum ar fi însă să faci acasă? Am stat de vorbă cu chef Suzana Mira, care ne-a dezvăluit reţeta ei.

”Dacă nu ai încercat până acum această minunăţie, află că te vei îndrăgosti de ea. Este o băutură caldă, delicioasă şi excelentă mai ales în perioada rece. Cum suntem în sezonul dovleacului, te îndemn să încerci  măcar o dată această reţetă. O poţi găsi în mai multe variante însă aceasta este varianta mea.”

 ”Pumpkin Spice Latte”

Ingrediente pentru o cană mare de 300 ml

  • 2 linguri de dovleac piure (obţinut din dovleac fiert la abur – sau copt dacă preferi)
  • un amestec de mirodenii format din câte un vârf de linguriţă din: scorţişoară, cardamon, cuişoare, nucşoară
  • o lingură de miere
  • un shot de espresso fierbinte *60 ml
  • 200 ml lapte de cocos fierbinte

Mod de preparare

Le amestecaţi în ordinea de mai sus şi gata, este tocmai bun de băut alături de o carte bună.

Fotografii –  arhiva Suzana Mira
 

Mădălina Drăgoi
Mădălina Drăgoi

Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy.

Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru care lucrau atât din punct ... citește mai mult

Recomandare video
Dr. Raluca Oprea: dieta echilibrată, primul pas în tratamentul ficatului gras
Recomandări: