B52, desertul lichid care creează dependență! Rețeta celebrului cocktail alcoolic

  • Publicat:
B52, desertul lichid care creează dependență! Rețeta celebrului cocktail alcoolic
Sursa foto: Shutterstock

Aspectuos, cremos, dulce și aromat atât cât trebuie, faimosul cocktail B52 este ideal pentru petreceri, dar poate fi savurat și în intimitate, ca experiment de „educare” a papilelor gustative pentru ceva nou.

Acest mix de ingrediente poate părea ciudat la prima vedere – cafea, caramel, portocale. Dar la degustare toate îndoielile vor fi risipite!

Cocktailul B52 se servește în păhărele mici (shoturi), fără a se amesteca ingredientele. Astfel, fiecare ingredient lasă loc următorului pentru o senzație inedită, dar în același timp extrem de plăcută papilelor.

Desigur, poți să și amesteci cu lingurița în shot, ești liber să savurezi această băutură exact așa cum îți place. Însă ține cont de proporții. Toate ingredientele se adaugă în părți egale. Cu alte cuvinte, nici mai mult, nici mai puțin dintr-un ingredient. Pe lângă proporții, ține cont de ordinea în care adaugi ingredientele. E foarte important!

Iată ce ingrediente sunt necesare pentru prepararea cocktailului B52.

Rețetă shot B52: ingrediente, preparare

Ingrediente:

  • 15 mililitri lichior de cafea
  • 15 mililitri lichior Irish (poți înlocui cu tequila, sambuca, șnaps de mentă)
  • 15 mililitri lichior de portocale (poți înlocui cu lichior de alune, de migdale sau chiar cu absint)

Dacă înlocuiești ingredientele, cocktailul B52 se transformă în B53, B54. Mai multe detalii găsești în video de la sfârșit.

cocktail B52
Sursa foto: Shutterstock

Mod de preparare:

Toarnă lichiorul de cafea în păhărel. Apoi toarnă ușor crema Irish în cantitate egală, folosindu-te de dosul unei lingurițe. Repetă procedura cu ultimul ingredient, lichiorul de portocale.

Nu-ți face probleme dacă se amestecă puțin lichidele între ele și straturile nu sunt foarte bine definite. Dacă lași câteva minute, acestea se vor separa și vor forma faimosul trio B52.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”