Tarte cu cartofi şi ciuperci

  • Publicat:
Tarte cu cartofi şi ciuperci
Tarte cu cartofi si ciuperci

Ingrediente: 2 linguri de ulei vegetal; 3 cartofi curatati si dati pe razatoare; o ceapa medie; 1 ou batut usor; 2 linguri de faina; o jumatate de lingurita de sare

Umplutura: 2 linguri de unt; 2 catei de usturoi, maruntiti; o ceapa taiata marunt; 2 morcovi, curatati si dati pe razatoare; 2 cani si jumatate cu ciuperci fin maruntite; o ingurita de busuioc uscat si sare; o jumatate de cana de crutoane, branza Cheddar si cubulete de branza feta; 2 oua, batute usor; 3 sau 4 ciuperci taiate in felii subtiri; o lingura de seminte de susan prajite

Mod de preparare: Se ung formele de briose cu ulei si se tapeteaza cu hartie de copt. Intr-un castron se amesteca cartofii cu ceapa, oul, faina si sarea. Cantitatea obtinuta se imparte in mod egal in cele 12 forme. Se ung cu ulei. Se coc la cuptor la circa 200 grade C in jur de 20 de minute, pana cand marginile devin aurii.

Umplutura: Intre timp, intr-o tigaie incinsa se amesteca untul, usturoiul, ceapa, morcovii, ciupercile, busuiocul si sarea, pana ce se inmoaie (circa 10 minute).

Se adauga crutoanele, branza Cheddar, cubuletele de feta si ouale. Amestecul se imparte in cele 12 forme, deasupra se pun feliile de ciuperci, iar la final se presara seminte de susan. Se baga din nou la cuptor, se reduce temperatura la 180 de grade si se lasa timp de 25 de minute. Inainte de servire se indeparteaza cu grija hartia de copt.
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Pacheţele crocante
Pacheţele crocante
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări: