Tartă cu brânză de capră şi sfeclă roşie

Ingrediente: 500 gr aluat, 3 cepe roşii, 4 lgţ ulei de măsline, 350 gr sfeclă roşie, 250 gr brânză de capră, 2 lgţ alune de pădure, un fir de rozmarin...
Tartă cu brânză de capră şi sfeclă roşie

Ingrediente: 500 gr aluat, 3 cepe roşii, 4 lgţ ulei de măsline, 350 gr sfeclă roşie, 250 gr brânză de capră, 2 lgţ alune de pădure, un fir de rozmarin, sare, piper.

Preparare: întinde aluatul într-o tavă rotundă, înţeapă-l cu furculiţa şi coace-l timp de 20 min. Între timp, căleşte ceapa în ulei, adaugă 2 lgţ apă şi mirodenii şi lasă la foc mic 20 min, până se înmoaie ceapa; adaugă rozmarinul. Întinde amestecul peste aluat. Adaugă sfeclă tăiată cuburi, brânză de capră, piper şi puţin ulei de măsline. Lasă la cuptor 10-15 min. La final adaugă alunele zdrobite.