Quiche cu spanac

Reţeta de quiche cu spanac vă permite să personalizaţi felul de mâncare gătit, adăugând sau eliminând unele ingrediente, dar menţinând în acelaşi timp ideea de bază a acestui preparat de origine franceză.
Quiche cu spanac

Reţeta de quiche cu spanac vă permite să personalizaţi felul de mâncare gătit, adăugând sau eliminând unele ingrediente, dar menţinând în acelaşi timp ideea de bază a acestui preparat de origine franceză.

Ingrediente:

– 1/2 pachet de unt
– 3 căţei de usturoi, tocaţi
– 1 ceapă mică, tocată
– 300 de grame de spanac tocat, decongelat şi scurs
– 150 de grame de ciuperci conservate, scurse
– 200 de grame de brânză feta cu ierburi şi usturoi, mărunţită
– 220 de grame de brânză Cheddar rasă
– foaie de plăcintă pentru o tavă rotundă cu diametrul de 20 de centimetri
– 4 ouă bătute
– 1 cană cu lapte
– sare şi piper după gust

Mod de preparare:

Preîncălziţi cuptorul la 190 de grade Celsius. Într-o tigaie medie, topiţi untul la foc mediu. Adăugaţi ceapa şi usturoiul şi căliţi-le pentru circa 7 minute, până devin aurii spre maro. Adăugaţi spanacul, ciupercile, brânza feta şi jumătate de cană cu brânză Cheddar. Adăugaţi sare şi piper şi amestecaţi timp de 2-3 minute, apoi puneţi compoziţia în tava rotundă pentru plăcintă în care aţi pus anterior foaia de plăcintă.

Într-un castron, amestecaţi ouăle bătute cu laptele, asezonaţi cu sare şi piper. Turnaţi amestecul peste compoziţia cu spanac din tavă, permiţând ouălor să se amestece bine cu spanacul şi brânza.

Coaceţi în cuptorul deja încins pentru 15 minute, apoi presăraţi pe deasupra restul de brânză Cheddar şi mai coaceţi pentru încă 35-40 de minute, până ce compoziţia s-a închegat la mijloc. Scoateţi din cuptor şi lăsaţi la odihnit timp de 10 minute, apoi serviţi.

Tags:
Rulouri cu urdă şi ardei gras
Rulouri cu urdă şi ardei gras