Ouă umplute cu ciuperci

Fierbem ouăle astfel încât să fie tari şi apoi le lăsăm să se răcească.
Ouă umplute cu ciuperci

Ingrediente

– 6 ouă
– 400 g ciuperci proaspete
– 1 ceapă verde (pentru un aspect mai deosebit putem toca doar din partea verde)
– câteva linguri de maioneză (în funcţie de gustul fiecăruia puteţi pune mai multă sau mai puţină maioneză in acest amestec)
– câteva fire de mărar
– sare
– piper
– 1 căţel usturoi pisat (opţional)

Pentru decor:
– 2 linguri maioneză
– un ardei murat sau castravete murat tăiat fâşii fine

Mod de preparare

Fierbem ouăle astfel încât să fie tari şi apoi le lăsăm să se răcească. Fierbem şi ciupercile tocate mărunt, dar nu trebuie să fiarbă mult, verificaţi cu o furculiţă consistenţa lor, imediat ce au devenit moi opriţi focul, lăsaţi-le să se răcească iar în final scurgeţi-le foarte bine de apă.

Curăţă ouălele fierte de coajă şi taie-le în jumătate, apoi scoate cu atenţie gălbenuşul din albuş.

Amestecă gălbenuşurile ouălelor cu usturoiul şi puţină ceapă verde, ambele tocată foarte mărunt, maioneza, mărarul tocat, sarea şi piperul. Frecăm bine compoziţia până se omogenizează şi o amestecăm cu ciupercile.

Umplem albuşul ouălelor cu compoziţia rezultată apoi le decorăm cu maioneză folosind un poş şi fâşiile fine de castravete murat. Le punem la frigider înainte să le servim.

Tartă cu brânză, spanac şi nuci
Tartă cu brânză, spanac şi nuci