Ouă coapte în cartofi

Un "ou cu suprize" reinventat şi extrem de delicios!
  • Publicat:
Ouă coapte în cartofi

Ingrediente:

Pentru 4 persoane

  • 4 cartofi mari, pentru copt
  • 50g de unt
  • 50g de brânză Emmenta sau parmezan ras
  • 4 ouă mici
  • 2 linguriţe de arpagic tăiat mărunt
  • sare şi piper

Mod de preparare:

Încălzeşte cuptorul dinainte, la 200 grade C.

Spală şi usucă cartofii, pune-i pe o tavă de copt şi unge-i cu puţin ulei sau unt. Pune-i apoi la copt în cuptor pentru o oră. Apoi scoate-i din cuptor şi lasă-i să se răcească puţin. Verifică cartoful dacă este moale, cu o furculiţă.

Umplutura:

Taie o bucată din cartof orizontal, undeva la treimea de sus a cartofului, pe lungime, ca un căpăcel. Scoate cu o lingură miezul, până când peretele cartofului rămâne mai puţin de un centimetru, astfel încât să nu se rupă. Amestecă miezul cartofului într-un castron cu untul rămas şi brânza rasă, apoi adaugă sare şi piper după gust. 

Introdu amestecul în cartof, lăsând în mijloc un gol destul de mare pentru un ou. Sparge oul şi pune-l în mijlocul cartofului. Condimentează puţin şi, dacă doreşti, adaugă şi o linguriţă de smântână.

O parte din umplutura cu miez de cartof, unt şi brânză rasă va rămâne nefolosită. Poţi să o utilizezi la un alt fel de mâncare sau să o pui pe farfurie, alături de cartoful din reţetă.

Pune cartofii înapoi în cuptor, adăugând căpăcelul tăiat la început. Coace timp de 8-10 minute, pânâ când ouăle devin coapte, dar moi.

Servire:

Presară arpagicul tăiat mărunt deasupra şi serveşte!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Reţeta de popcorn de făcut acasă
Reţeta de popcorn de făcut acasă
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”
Recomandări: