Omletă spaniolă cu porumb dulce – o reteta de Anca Lungu

Porumbul dulce contine în cantitati ridicate acid folic, cunoscut drept vitamina B9, ce are un rol esential în diviziunea celulara si contribuie inclusiv la tratarea depresiei si a acneei si la favorizarea cresterii parului.
Omletă spaniolă cu porumb dulce – o reteta de Anca Lungu

Porumbul dulce contine în cantitati ridicate acid folic, cunoscut drept vitamina B9, ce are un rol esential în diviziunea celulara si contribuie inclusiv la tratarea depresiei si a acneei si la favorizarea cresterii parului.

Ingrediente pentru 2 porţii:

5 ouă
2 cartofi medii
Jumătate de ceapă
Un dovlecel mic
Ulei de măsline
Sare de mare
Piper negru proaspăt râşnit
Un porumb dulce, fiert  


Mod de preparare:

1. Se curăţă cartofii şi se feliază cât mai subţire. Se pot da şi prin răzătoare.
2. Se toacă ceapa şi dovlecelul.
3. Se scot boabele de porumb dulce de pe ştiulete şi se amestecă toate legumele cu sare şi piper.
4. Într-o tigaie înaltă, se prăjeşte amestecul timp de 15-20 de minute, amestecând din când în când.
5. Se sparg ouăle şi se bat cu un tel.
6. Se adaugă peste ouăle bătute legumele gătite şi se toarnă omletă într-o tigaie întinsă în care s-a încins puţin ulei de măsline.
7. Omleta se prăjeşte cu grijă, pe ambele părţi, la temperatură medie.

Se serveşte caldă sau rece, lângă o salată de roşii proaspete.
Poftă bună!

sursa: Electrolux

Sparanghel cu flori de rozmarin
Sparanghel cu flori de rozmarin