Drob de miel în foietaj

Ingrediente pentru un drob: Un pachet de aluat de foietaj, organele de la un miel, 2 morcovi, un păstârnac, un gogoşar murat, 2 ouă fierte, 4 ouă crude, 2 legături de ceapă verde, pătrunjel verde, mărar, lobodă, untişor, sare, piper.
  • Publicat:
Drob de miel în foietaj

Ingrediente pentru un drob:

Un pachet de aluat de foietaj, organele de la un miel, 2 morcovi, un păstârnac, un gogoşar murat, 2 ouă fierte, 4 ouă crude, 2 legături de ceapă verde, pătrunjel verde, mărar, lobodă, untişor, sare, piper.

Mod de preparare:

Puneţi organele de miel la fiert în apă rece, alături de rădăcinoase, şi adăugaţi puţină sare şi câteva boabe de piper. Ţinţi-le pe foc timp de 30 de minute din momentul fierberii. Între timp, puneţi la fiert 2 ouă. După ce au fiert măruntaiele, le lăsaţi la răcit, apoi le tăiaţi cuburi, nu foarte mărunt. Tăiaţi legumele în cuburi. Amestecaţi-le cu carnea de miel, ouăle bătute, sare şi piper.

Dacă aluatul de foietaj este congelat, va trebui decongelat în frigider cu câteva ore înainte. Nu îl forţaţi la cuptorul cu micorunde sau altă sursă de căldură. Întindeţi aluatul pe masa de lucru, presăraţi puţină făină pe el şi puneţi-l într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu făină. Aranjaţi astfel încât să acopere uniform pereţii tăvii, dar să rămână suficient aluat pentru a acoperi drobul la suprafaţă.

Puneţi jumătate din compoziţia de drob, aşezaţi ouăle fierte pe lungimea tăvii, apoi restul de compoziţie. Închideţi aluatul de foietaj pe suprafaţa drobului, înţepaţi din loc în loc cu furculiţa. Ungeţi cu ou. Introduceţi tava în cuptorul preîncălzit la 170-180 de grade, timp de 40 de minute la foc mediu.

Reţetă oferită de Chef Cezar Munteanu în broşura de Paşte Selgros.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Drob de pui și miel pentru Paște
Drob de pui și miel pentru Paște
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări: