Chifteluţe de curcan cu portocale

Carnea dezosată se toacă în maşina de carne sau în mixer. Dacă folosiţi mixerul, tocaţi carnea mare, deci nu o transformaţi într-o pastă. Aceasta se combină cu condimentele. Mixaţi şi portocalele cu tot cu coajă, dar fără sâmburi.
Chifteluţe de curcan cu portocale

Ingrediente:

4 pulpe de curcan,

4 portocale,

condimente pentru friptură,

jumătate de linguriţă de sare,

jumătate de linguriţă de piper,

2 linguri suc de portocale,

o ceaşcă de suc de roşii,

verdeaţă după gust

Mod de preparare: Carnea dezosată se toacă în maşina de carne sau în mixer. Dacă folosiţi mixerul, tocaţi carnea mare, deci nu o transformaţi într-o pastă. Aceasta se combină cu condimentele. Mixaţi şi portocalele cu tot cu coajă, dar fără sâmburi.

Turnaţi amestecul peste carne. Se fac chifteluţele. Acestea se coc într-o tigaie de teflon de calitate, în grăsimea proprie. Nu se foloseşte adaos de ulei. Faceţi un dressing din tomate, sare, piper, suc de portocale şi o linguriţă de oţet.

Cu acest amestec, stropiţi chifteluţele cât sunt încă în tigaie, mai lăsaţi-le câteva secunde, apoi luaţi-le de pe foc. Ulterior, se servesc cu verdeaţă proaspătă, tocată fin. Înfigeţi câte o scobitoare în fiecare chifteluţă. Este o combinaţie corectă de fibre (din coaja portocalei) şi proteina din carne.

Quesadilla cu ou
Quesadilla cu ou