Bulgur cu ciuperci

Aceasta reţetă a fost gătită în cadrul evenimentului de cooking caritabil organizat la Palatul Elisabeta de Electrolux şi A.S.R. Principesa Margareta, cu sprijinul a patru bloggeri.
Bulgur cu ciuperci

Ingrediente pentru 10 porţii:

1 kg bulgur
5 cepe medii
0.5 kg ciuperci brune
400 grame bulion
20 g turmeric
Sare
Ulei

 

Mod de preparare:

  • 1. Se toacă ceapa cubuleţe şi se căleşte.
  • 2. Se adaugă ciupercile şi se călesc şi ele.
  • 3. Se adaugă bulionul şi se mai căleşte 1 minut, după care se adaugă apa.
  • 4. După ce apa adaugată începe să fiarbă, se adaugă bulgurul şi turmenicul. Se mai fierbe 3 minute, după care se dă jos de pe foc şi se acoperă cratiţa cu un capac şi se lasă să se odihnească.

Aceasta reţetă a fost gătită în cadrul evenimentului de cooking caritabil organizat la Palatul Elisabeta de Electrolux şi A.S.R. Principesa Margareta, cu sprijinul a patru bloggeri. Asistaţi de A.S.R. Principesa Margareta, aceştia au pregătit mâncăruri pentru bătrânii singuri, beneficiari ai programului „Niciodată Singur”, derulat de Fundaţia Principesa Margareta a României (www.fpmr.ro).
Cei patru bloggeri participanţi au fost Ariel Constantinof (www.arielu.ro), Cătălina Zaharescu-Tiensuu (www.kissthecook.ro), Andreea Pietroşel (www.pietricel.ro) şi Cristina Tohănean (www.cookubau.ro). Pentru a participa la acest cooking, ei au luat parte la o competiţie culinară, în care şi-au demonstrat măiestria în bucătărie, pregătind o masă de sărbătoare pentru bătrânii singuri.