Brioşe cu cartofi pentru micul-dejun

Cartoful este un ingredient de baza preferat de o lume intreaga, este foarte versatil, el poate fi preparat prin diverse tehnici, fie copt, fiert sau prajit.
Brioşe cu cartofi pentru micul-dejun

Cartoful este un ingredient de baza preferat de o lume intreaga, este foarte versatil, el poate fi preparat prin diverse tehnici, fie copt, fiert sau prajit.

Ingrediente

– 5 cartofi daţi la răzătoare
– 1 ceapă medie, tăiată mărunt
– 100 g de făină
– 2 ouă
– Sare şi piper
– Brânză rasă
– 12 felii de bacon
– 12 ouă
– Ulei pentru uns tava.

Mod de preparare:

1. Cartofii se dau la răzătoare, apoi se scurg de apă.
2.  Se mixează bine cartofii răzuiţi cu ceapa, cele 2 ouă şi făina.
3. Se unge tava de brioşe cu ulei, pentru a împiedica aluatul să se lipească.
4. Se iau câte 2 linguri din mixul obţinut mai sus şi se distribuie uniform, în fiecare formă a tăvii de brioşe.
5.  Se coace la 200⁰ C pentru 15 minute, până când capătă o crustă aurie, apoi se adaugă puţină brânză rasă şi bacon de jur împrejurul fiecărei forme din tavă.
6. Se adaugă un ou întreg în mijlocul fiecărei forme şi se reintroduce tava la cuptor, la 200⁰ C, pentru alte 5-7 minute.
7. La final, după ce a fost scoasă tava din cuptor, se adaugă sare şi piper deasupra fiecărei brioşe.

Sursa: Electrolux

Crochete cu brânză proaspătă
Crochete cu brânză proaspătă
Cel mai nou articol Video:
Armando Lungu: despre vegetarianism și activitatea fizică
Recomandări: