Brioşe cu bacon, broccoli şi cartof dulce, ideale pentru micul dejun

Venim cu o alternativă ideală pentru micul dejun şi mult mai consistentă şi anume, brioşe cu ouă, cartofi dulci, bacon şi broccoli.
Brioşe cu bacon, broccoli şi cartof dulce, ideale pentru micul dejun
FOTO: pixabay.com / Brioşe cu bacon, broccoli şi cartof dulce, ideale pentru micul dejun

La micul dejun, mulţi dintre noi iubim să consumăm ouă, fie că vorbim de ouă ochiuri, fierte, poşate sau omletă, dar ce nu ne place este când trebuie să le pregătim pentru toată familia. Mai ales dacă vorbim de o familie numeroasă. Venim cu o alternativă ideală pentru micul dejun şi mult mai consistentă şi anume, brioşe cu ouă, cartofi dulci, bacon şi broccoli, pe care am descoperit-o în cartea lui Kristen Buck. Vestea bună? Nu conţin gluten şi nici produse lactate aşadar, sunt ideale chiar şi pentru cei care suferă de intoleranţă. Bineînţeles, dacă nu te înţelegi bine cu unul dintre ingredientele menţionate mai sus, le poţi înlocui cu favoritele tale.

INGREDIENTE PENTRU 12 BRIOŞE

  • 1 linguriţă de unt necesară pentru a unge tava
  • 9 ouă mari
  • 2 linguriţe de lapte de cocos gras
  • 2 linguriţe de salsa
  • 2 linguriţe de drojdie
  • sare kosher şi piper negru măcinat
  • 6 felii de bacon tăiate mărunt
  • 1 cartof dulce de mari dimensiuni răzuit
  • buchete de broccoli tăiate mărunt

MOD DE PREPARARE

Lasă cuptorul la preîncălzit la 200 de grade. Foloseşte untul pentru a unge tava pentru cele 12 brioşe.

Într-un bol de dimensiuni medii amestecă ouăle, laptele de cocos, salsa şi drojdia. Adaugă sare şi piper după gust şi lasă compoziţia deoparte. Găteşte baconul la foc mediu până devine crocant, apoi ia-l din tigaie şi pune-l pe un şerveţel pentru a se absorbi excesul de ulei. În aceeaşi tigaie pune la gătit cartoful dulce şi broccoli şi amestecă ocazional. Lasă-le la foc mediu timp de 5 minute până se înmoaie.

Adaugă în fiecare compartiment pentru brioşe câte un strat de bacon şi amestecul de broccoli şi cartof dulce, iar apoi toarnă în mod egal amestecul de ouă. Pune tava la cuptor timp de 15-20 de minute, iar mai apoi lasă-le să se răcească. Pot fi ţinute la frigider până la trei zile.

VALORI NUTRIŢIONALE

  • 165 calorii
  • 5g carbohidraţi
  • 9g proteine
  • 2g zahăr