Avocado umput cu creveti a la Santorini

O recomandare perfecta pentru un regim sanatos? Avocado umplut cu creveti va fi, cu siguranta, pe placul tuturor iubitorilor de fructe de mare.
Avocado umput cu creveti a la Santorini
Avocado umput cu creveti a la Santorini

O recomandare perfecta pentru un regim sanatos? Avocado umplut cu creveti va fi, cu siguranta, pe placul tuturor iubitorilor de fructe de mare.

Acest preparat face furori vara in Santorini unde, cu o ora inainte de apusul soarelui, turisti din toata lumea dau navala la terasele cu vedere la vulcanul Nea Kameni pentru a-si delecta privirea cu spectacolul naturii si papilele gustative cu mancaruri selecte si Vino Santo, celebrul vin dulce santorinez.

Ingrediente:

  • 4 avocado copti, fara pete negre
  • 250 g creveti fierti
  • 2 linguri de mustar
  • 2 linguri de maioneza
  • 1 legatura de marar,
  • sare, piper dupa gust


Mod de preparare:

Se spala fructele de avocado, se taie in jumatati si li se scot samburii si coaja. Daca avocado prezinta pete mici negre, se indeparteaza usor cu cutitul pentru a nu altera gustul preparatului. 3 jumatati de avocado fac piure, peste care se adauga fructele de mare maruntite, maioneza, mustarul si mararul.

Se sareaza si pipereaza la sfarsit. Cu umplutura rezultata se umplu jumatatile de avocado ramase. Se lasa 30 de minute la frigider si se consuma alaturi de un pahar de vin dulce. Pofta buna!

Maioneza din avocado cu creveti
Maioneza din avocado cu creveti