Ardei copţi umpluţi cu linte roşie

20.02.2014
Ardei copţi umpluţi cu linte roşie

Ingrediente:

  • 3 ardei copti, curăţaţi şi scurşi de lichid
  • 50 gr. linte roşie
  • 1 ceapă mică
  • 1 rosie decojită şi fără sâmburi
  • 1-2 caţei de usturoi
  • 1 ardei verde
  • 1 morcov mic
  • 3 ouă
  • Frunze de pătrunjel
  • Ulei,
  • Sare,
  • Piper

Mod de preparare:

După coacere, ardeii copţi se lasă să transpire, condimentaţi cu sare şi acoperiţi, timp de cca. 30 de minute.

Între timp, se face umplutura. Într-o cratiţă mică, se pune lintea, alături de puţin ulei de măsline şi zarzavatul tăiat cubuleţe mărunte şi se acoperă cu apă sau supă de pui/vită. Roşiile, tăiate cubuleţe, se pun spre sfârşit, pentru a nu da legumelor rămase un gust crud. După aproximativ o jumătate de oră, se stinge focul şi se lasă la răcit.

Ardeii se curăţă, scoţându-se cotorul şi sâmburii (încercaţi să îi păstraţi cât mai întregi) iar apoi se umple, fiecare în parte, cu amestecul obţinut din legumele fierte.

Aşezaţi apoi ardeii într-un vas termo-rezistent, se amestecaţi 3 ouă bătute cu puţină sare, piper şi verdeaţă şi se toarnă peste ei. Se pun apoi la cuptor timp de cca. 15 minute (până se face “omleta” jur-împrejurul lor.)

 

Iulia Pocol
Iulia Pocol

De mai bine de o săptămână, scriu şi rescriu acest text. Am înţeles că trebuie să pară profesionist, dar să nu vă sperie.

Sincer, la 20 de ani, nu aş putea spune că experienţa mă recomandă şi nici că sănătatea era interesul meu principal.

Totuşi, nu pot să nu ... citește mai mult

Burrito cu fasole neagră şi coriandru
Burrito cu fasole neagră şi coriandru
Cel mai nou articol Video:
Dr. Alina Gheorghe: importanța consultului oftalmologic la copii
Recomandări: