Exerciții de dimineață recomandate după vârsta de 50 de ani

Exercițiile fizice sunt esențiale pentru independența ta și pentru o bună calitate a vieții pe măsură ce înaintezi în vârstă. Descoperă și include în rutina ta de dimineață câteva exerciții ce te vor face să te simți ca la 20 de ani.
  • Publicat:
Exerciții de dimineață recomandate după vârsta de 50 de ani
foto: shutterstock

A împlini vârsta de 50 de ani înseamnă că a intra într-o etapă distractivă a vieții și este momentul să te bucuri din plin. Pentru a rămâne sănătos, în formă și pentru a-ți trăi cea mai bună viață, este important acum mai mult decât oricând să fii activ și să încorporezi exercițiile în rutina ta. Pentru un mic ajutor, am adunat câteva exerciții esențiale pe care le poți face dimineață și pe care nu ar trebui să le ratezi începând cu vârsta de 50 de ani.

Antrenamentul te poate ajuta să construiești mușchi, precum și să elimini kilograme în plus. Prin practicarea de sport constant, îți vei limita și riscul de a dezvolta boli cronice, cum ar fi diabetul, bolile de inimă, hipertensiunea arterială, artrita, boala Alzheimer, accidentul vascular cerebral și osteoporoza, conform Jumpstart by WebMD.

Asta nu este tot! Exercițiile fizice îți mențin oasele puternice, îți îmbunătățesc coordonarea, sunt de ajutor în menținerea sănătății inimii și scad declinul abilităților cognitive, relatează Livestrong.  Pot chiar să reducă șansele de a dezvolta cancer și să amelioreze calitatea somnul.

Un antrenament de cardio este o necesitate

O modalitate excelentă de a începe antrenamentul este cu o bicicletă eliptică sau o bandă de alergare. Poți regla intensitatea pe oricare dintre aceste aparate la viteza și nivelul dorit. Simte-te liber să mergi în propriul ritm, dar nu-ți fie teamă de provocări.

Cinci minute pe o bicicletă eliptică reprezint o modalitate excelentă de pompare a sângelui. Acest miniantrenament de două până la trei ori pe săptămână poate fi un început grozav. Apoi, poți crește timpul la 10 minute sau chiar mai mult. Dacă preferi să faci mișcare în aer liber, o plimbare rapidă funcționează la fel de bine.

Antrenează întregul corp cu ajutorul unei “rowing machines”

Un aparat de acest fel îți oferă un antrenament extraordinar pentru întregul corp. First Degree Fitness îl numește un exercițiu grozav pentru persoanele în vârstă de 40 de ani și mai mult. Vei beneficia de un antrenament  cardio excelent pentru inimă, un antrenament de forță pentru mușchi și un plus mare de rezistență.

Antrenamentul de forță este important pentru că te ajută să construiești și să menți masa musculară

Ultimul exercițiu de dimineață recomandat după vârsta de 50 de ani este antrenamentul de forță. Încorporarea antrenamentului de forță în rutina ta te va ajuta să îți gestionezi greutatea și orice durere cu care ai de-a face, îți va proteja articulațiile și te va ajuta să eviți multe probleme cronice de sănătate, inclusiv obezitatea, depresia, artrita, durerile de spate, bolile de inimă și diabetul. Un antrenament de forță îți va îmbunătăți, de asemenea, somnul, stima de sine, densitatea osoasă, postura, echilibrul, mobilitatea, rezistența și capacitatea de a efectua activități de zi cu zi.

Surse: msn.com, webmd.com, livestrong.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sarah Mușat
La început de drum, dar cu toate acestea încrezătoare în abilitățile ei, s-a alăturat echipei Ce se întâmplă doctore? în anul 2022. A început acest nou capitol cu entuziasm și cu o mare dorință de a inspira un număr cât mai mare de oameni prin informațiile de cea mai bună calitate ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân